Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Brut 1er Cru Rosé Saignée

€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Brut 1er Cru Rosé Saignée

€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)
Bij een rosé saignée zoals deze wordt de weinig gebruikte methode van maceratie (inweking) gebruikt. De ontsteelde Pinot Noir druiven laat men 2 tot 3 dagen 'uitbloeden' en pas daarna worden de schillen verwijderd. Deze manier van werken is ongebruikelijk in de Champagne en vereist optimale gezondheid en rijpheid van de druiven.
De kleur is die van bloedsinaasappelsap. Krachtige rosé Champagne die soepel aanzet, met een luxueositeit die doet denken aan goede 1er Cru Chambolle, maar stevig gestructureerd. Enorm rijk en verleidelijk. De wijn blijft zich in het glas ontwikkelen naar een eindeloze finale.
Natuurlijk een fantastisch aperitief, maar kan ook aan tafel bij wat gerookte Bawykow-zalm of zelfs lichte vleesschotels.
€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Larmandier Bernier
Land Frankrijk
Kleur Rosé, mousserend
Bewaartermijn Nu - 2025
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L

Domaine Larmandier-Bernier

Champagne / Frankrijk

De champagnes van Larmandier-Bernier staan bekend om hun puurheid, precisie, verfijning en gelaagdheid. De druiven (90% chardonnay) komen uitsluitend van het eigen domein, waar al meer dan twintig jaar op biodynamische wijze wordt geproduceerd. Het domaine ligt op de Côte des Blancs, in het hart van de Champagnestreek. 45 hectare topterroir, met premier cru-wijngaarden rondom Vertus en de grand cru-wijngaarden Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Naast de biodynamische aanpak onderscheidt het huis zich door een lange rijping (11 maanden) van de wijnen op de most en in houten vaten voorafgaand aan de tweede gisting. Biologisch geteelde grands crus, met precisie en geduld gemaakt, van gezonde, rijpe druiven. Zuivere, minerale, authentieke prachtwijnen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief