Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bonnigal-Bodet Vignerons
Crémant de Loire Brut D'Enfer brut nature

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)

Bonnigal-Bodet Vignerons
Crémant de Loire Brut D'Enfer brut nature

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Touraine: de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert het familiewijngoed (60 hectare), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur en stijl: zuiver en precies, maar niet zo strak en vinnig, maar wat rijper.
Deze prachtige Cremant is ververvaardigd uit 5-50 jaar oude stokken die staan aangeplant op een overwegende kleihoudende bodem gemengd met silex. Een beste selectie uit 3 wijngaarden Culs de Boeuf, Beauvoirs en Ochonnerie. Alle 3 met een verschillende ligging. Opvoeding is voor 1/3 op eikenhouten vaten en 2/3 op staaltank. Verfijning op de fles gedurende 36 maanden. Helder lichtgeel van kleur met een verfijnd en elegant bubbeltje. Vooral het witte fruit drukt zich goed uit in de mond en heeft rondheid en frisheid.
Aperitif. Zalmtartaar met yuzu. Tempura van Gamba's.
€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Domein Bonnigal-Bodet Vignerons
Land Frankrijk
Kleur Wit
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 6-8°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 60% Chenin en 40% Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Bonnigal Bodet

Loire / Frankrijk

Touraine, de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert zijn familiewijngoed (60 hectare groot), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur: zuiver en precies, maar niet strak en vinnig, juist een wat rijpere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief