Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ruggeri
Valdobbiadene DOCG Prosecco Super. Extra Dry Giall'Oro 1.5L

Magnum - 1.5 l
€ 33,75
/ € 101,25 (per doos van 3)

Ruggeri
Valdobbiadene DOCG Prosecco Super. Extra Dry Giall'Oro 1.5L

€ 33,75
/ € 101,25 (per doos van 3)
Ruggeri is één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Elke dag wordt de techniek verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. De Ruggeri-stijl kenmerkt zich door aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.
Licht strogeel van kleur. Heldere, strogele kleur met een lichte mousse. Elegant fruitige neus met hints van de witte acaciabloem en groene appel. De aanzet in de mond is fris en aangenaam met een zachte, fijne mousse. Perfecte balans. Zeer aantrekkelijke wijn.
Deze wijn past perfect bij groentegerechten, wit vlees en delicate kazen. Heerlijk bij fijne visgerechten zoals rauwe garnalen. En excellent bij de aperitief!
€ 33,75
/ € 101,25 (per doos van 3)
Domein Ruggeri
Land Italië
Kleur Wit
Bewaartermijn Nu drinkbaar
Serveertemperatuur 8 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Glera
Inhoud 1.5 L
Alcohol 11%

Ruggeri

Veneto / Italië

Ruggeri is een historische en één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Nog elke dag worden technieken verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. In de wijngaarden op fossiele bodems zijn tussen de eeuwenoude glera-wijnstokken hier en daar ook inheemse rassen te vinden, zoals bianchetta, perera en verdisio. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. Ruggeri was het eerste wijnhuis dat een mousserende wijn produceerde met uitsluitend druiven van oude stokken en ook het eerste wijnhuis in het DOCG-gebied dat een Extra Brut maakte, voordat de appellation dit accepteerde. In de loop der tijd is een heel eigen Ruggeri-stijl ontstaan: aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid, een floraal-aromatisch profiel en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief