Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Adega Ramón do Casar
Ribeiro 2022 Ramón do Casar Nobre

€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)

Adega Ramón do Casar
Ribeiro 2022 Ramón do Casar Nobre

€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)
Het verhaal van deze wijnmakerij is een authentieke familiegeschiedenis. Ramón is geboren en getogen in Galicië. Hij en zijn gezin woonden in een typische boerderij, in die tijd een "Casar" genoemd. Vanwege de grimmige economische situatie in de regio in de Spaanse naoorlogse jaren verliet Ramón zijn thuisland en emigreerde naar Venezuela in 1955. Na vele jaren van zwoegen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan besloot hij in 2000 terug te keren in naar deze regio met enkel Galicische druivensoorten. In 2013 besloot Ramón om zijn droom voort te zetten en werd er een nieuw merk gecreëerd: "Ramón Do Casar ". De wijnmakerij werd in juli 2014 ingewijd. Het familiebedrijf van de inmiddels overleden Ramón is overgedragen aan diens zonen. Zij bezitten in totaal 12 hectare waarvan 8 hectare in eigendom is. De resterende 4 zijn onder supervisie!
Heldere, citroengele kleur. Zeer intense neus met subtiele aroma’s van rijpe steenvruchten, gemengd met verfijnde houtaroma’s. De aanzet is zacht, versmolten en vol frisheid. De houtinvloed is heel bescheiden en geeft de juiste ruggengraat aan de wijn.
Aanbevolen bij zwaardvis, langoustine, bacalhau, paella, kip uit de oven en jonge edammer.
€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)
Domein Adega Ramón do Casar
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Treixadura
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Ramòn do Casar

Galicië / Spanje

Ramòn do Casar is een jong domein: in 2013 gestart door Ramón González Figueiredo. Het huis had meteen de aandacht van de internationale wijnpers met een fantastische Treixadura die drie jaar op rij werd uitgeroepen tot beste wijn van Ribeiro. Het familiebedrijf, 12 hectare groot, wordt gerund door de zonen van de inmiddels overleden Ramòn. Treixadura is een authentiek Galicisch druivenras en een van de belangrijkste druiven van de D.O. Ribeiro, een zeer groene wijnstreek die langzaam wat bekender begint te worden buiten Spanje sinds de herontdekking van de treixaduradruif. De aromatische soort met z´n kenmerkende mineraliteit en kruidigheid brengt wijnen van hoge kwaliteit voort. Soms een handje geholpen door de lokale rassen als alberiño, godello en loureira. Jancis Robinson omschrijft de Casar-wijnen als ‘puur, fruitig en kristalhelder.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief