Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre
Fleurie 2022

€ 23,75
/ € 285,00 (per doos van 12)

Jane Eyre
Fleurie 2022

€ 23,75
/ € 285,00 (per doos van 12)
De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne Bourgogne van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.
100% volledige trossen. Mooi helder paarsrood. Mix grotendeels uit 3 wijngaarden waarvan het meeste uit Labourons komt en het overige uit de lieu-dit La Madone en les Garants. Gevinfieerd op staaltank en opgevoed op eikenhouten vaten, staal en keramiek. Je ruikt duidelijk Fleurie. Altijd floraal, violet, afgewisseld met zwarte bessen en frambozen. Frisse kruidigheid van de steeltjes. Peper. Heerlijk mondgevoel. Minerale impressie van de granieten bodem. Mooie rondheid en lengte. Op schroefdop!
Terrine van kwartel. Bloedworst. Varkenshaas. Parelhoen met cèpes.
€ 23,75
/ € 285,00 (per doos van 12)
Domein Jane Eyre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028+
Serveertemperatuur 14-16°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Gamay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne bourgognes van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in zeer beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief