Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Chateau Haut Batailley
Pauillac 2018 Chateau Haut Batailley

€ 89,00
/ € 534,00 (per doos van 6)

Chateau Haut Batailley
Pauillac 2018 Chateau Haut Batailley

€ 89,00
/ € 534,00 (per doos van 6)
Pauillac ligt ingesloten tussen Saint-Estephe en Saint Julien en herbergt de beste en hoogst geklasseerde chateaux van de Médoc. Het prestigieuze Château Haut-Batailley, niet te verwarren met Château Batailley, is een 5e Grand Cru Classé in Pauillac. Het landgoed, gemarkeerd door een prachtige torentje - La Tour l’Aspic, waarnaar de tweede wijn van het château vernoemd is - ligt in het uiterste zuiden van de appellatie, grenzend aan Saint-Julien en met Château Lynch Bages en Château Latour als beroemde buren. Sinds enkele jaren is de leiding in handen van Jean-Charles en Jean-Michel Cazes van het aangrenzende Château Lynch Bages en is Haut-Batailley hard op weg zich te bewijzen als een van de beste producenten van Pauillac.
Pauillac ligt ingesloten tussen Saint Estephe en Saint Julien en is waarschijnlijk de meest populaire gemeente in de Medoc, ook omdat het de beste en de hoogst geklasserde Chateaux herbergt. Onder leiding van jean Charles en Jean Michel Cazes Lynch Bages), sinds 2 jaar, is dit wellicht een van de beste toekomstige Chateaux uit Pauillac. Diep zwart paars van kleur. Krachtige wijn en neus. Veel zwarte kersen. Chocola. Tanninerijke wijn maar wel rond, smakelijk en dik. Tegelijkertijd ook veel frisheid. Blauwe bessen. Cassis. Cremige en fluwele textuur en een lange aanhoudende en verleidelijke finish.
Pauillac-wijnen passen uitstekend bij gerechten met truffel en foie gras, maar ook bij wild, rood vlees en kaas. Ze zijn bedoeld om te worden genuttigd bij typische en verfijnde gerechten. Pauillac past perfect bij rood vlees zoals een fijne entrecote à la bordelaise.
Reviews
The Wine Advocate 92-94/100

Blended of 59% Cabernet Sauvignon and 41% Merlot aging in 60% new barriques, the 2018 Haut Batailley is very deep purple-black in color and takes some coaxing to reveal profound notes of dark chocolate, crème de cassis, blueberry pie and anise with waves of raspberry pie, lavender and Indian spices. Full, very tightly would and jam-packed with layers of crunchy black and blue fruits, it has a firm line of ripe, grainy tannins and compelling freshness, finishing long with a mineral hint coming through.

€ 89,00
/ € 534,00 (per doos van 6)
Domein Chateau Haut Batailley
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2024 - 2034
Serveertemperatuur 15-17C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 59% Cabernet Sauvignon en 41% Merlot
Inhoud 0.75 L

Château Haut-Batailley

Bordeaux / Frankrijk

Pauillac ligt ingesloten tussen Saint-Estephe en Saint Julien en herbergt de beste en hoogst geklasseerde chateaux van de Médoc. Het prestigieuze Château Haut-Batailley, niet te verwarren met Château Batailley, is een 5e Grand Cru Classé in Pauillac. Het landgoed, gemarkeerd door een prachtige torentje − La Tour l’Aspic, waarnaar de tweede wijn van het château vernoemd is − ligt in het uiterste zuiden van de appellatie, grenzend aan Saint-Julien en met Château Lynch Bages en Château Latour als beroemde buren. Sinds enkele jaren is de leiding in handen van Jean-Charles en Jean-Michel Cazes van het aangrenzende Château Lynch Bages en is Haut-Batailley hard op weg zich te bewijzen als een van de beste producenten van Pauillac.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief