Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune rouge Le Clou 2021

€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune rouge Le Clou 2021

€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt.
In 2021 kregen we de cuvee Le Clou aanbevolen. Stokken van 50 jaar oud. Prachtige Pinot kleur, licht paarsrood. Duidelijke en herkenbare geur met veel rood fruit, kers, een licht kruidigheid, maar ook nog een beetje onstuimig. Hier domineert het fruit in de mond, met veel frisheid en soeplesse. Maar de wijn is nog wat jeugdig. Een fris zuurtje. Dat gaat in de loop van 2024 langzaam verdwijnen. Mooie wijn en dito prijs/kwaliteit.
Een wijn die ook prima zonder eten kan of met halfharde kazen & charcuterie. Aan tafel combineren met licht gevogelte of vederwild met niet te zware sauzen (jus naturelle).
€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2027
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief