Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Agnès Paquet
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune 2022 Rouge

€ 32,25
/ € 387,00 (per doos van 12)

Domaine Agnès Paquet
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune 2022 Rouge

€ 32,25
/ € 387,00 (per doos van 12)
In 1999 besloot Agnès Paquet om 3 hectare wijngaarden van haar familie in Auxey-Duresses over te nemen. Alle wijngaarden liggen in het gehucht Meloisey tussen Meursault en Saint-Aubin. Na de koop vernieuwde ze de oude stenen schuur naast haar huis in een prachtige wijnkelder en begon ze haar tweede carrière als vigneron. Auxey-Duresses blijft een relatief onbekende benaming. Ongeveer de helft van het domein is verdeeld tussen Auxey-Duresses rood en wit. De rest bestaat uit andere wijngaarden die Agnès in het afgelopen decennium heeft verworven: kleine percelen in Pommard, Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin, plus enkele grotere en zeer mooie percelen Bourgogne Pinot Noir en Chardonnay in de Haute-Côte in de buurt van het domein. Hier wordt biologisch gewerkt zonder certificaat.
Transparant kersenrood. Zeer aantrekkelijke 'Pinot neus'. Koel en verfijnd. Aantrekkelijk klein rood fruit. Satijnzachte aanzet. Supersap! Lekkere kruiden. Dit is verfijning ten top.
Een wijn die ook prima zonder eten kan of met halfharde kazen & charcuterie. Aan tafel combineren met licht gevogelte of vederwild met niet te zware sausen (jus naturelle).
Reviews
Winehog Very Good - 87/100

Destemmed, and vinified gently (only punching down, no pumpovers), this has charming fruitiness with a hedonistic touch. There’s a fine emotional element to this lively and attractive offering. What more could one want from a wine at this level?

€ 32,25
/ € 387,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Agnès Paquet
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025 - 2029
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Agnès Paquet

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Toen haar ouders hun oude wijngaard in Auxey-Duresses wilden verkopen, besloot Agnès Paquet om zelf wijnmaker te worden. Na een wijnopleiding en stages in het vak, begon ze haar domaine in de Côte d'Or, met haar eigen naam, stijl en visie. De wijngaarden (13 hectare) strekken zich uit over de Côte de Beaune en Hautes Côtes de Beaune voor wit en Auxey-Duresses, Pommard, Chassagne-Montrachet en St-Aubin 1er cru Les Perrières voor rood. Na jaren van vallen en opstaan in de biologische landbouw, besloot Agnès de sprong te wagen naar een (strenge) biologische certificering. Vanaf oogst 2021 mogen de wijnen het AB (Agriculture Biologique)-label dragen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief