Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Monthélie Pierrefittes 2020

€ 37,50
/ € 225,00 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Monthélie Pierrefittes 2020

€ 37,50
/ € 225,00 (per doos van 6)
Familiedomein uit Meursault met vijftien hectare prestigieuze wijngaard in de Côte de Beaune – appellations Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Pommard, Beaune en Corton-Charlemagne omvattend – en wordt beheerd met het grootst mogelijke respect voor de omgeving en de wijnstokken. Want, zo vindt men bij Berthelemot, alléén op een gezonde bodem komen wijnstokken volledig tot hun recht. Ook al is de geschiedenis van Domaine Berthelemot vrij recent, het familiale karakter staat centraal. Brigitte Berthelemot, die het domein in 2006 creëerde, werd geïnspireerd door één van haar ooms, een wijnboer in de Mâconnais, en trad in de voetsporen van haar vader, die een fascinatie had voor planten, bodems en terroir. Samen met haar zoon Thomas Berthelemot (die in 2017 toetrad) leidt zij dit zeer gerespecteerde wijnhuis.
Gelegen tussen Volnay en Meursault, afkomstig van de lieu-dit Pierrefitte en Joueres. Intens dieprode wijn. Krachtige neus met veel zwart en rood fruit. Viooltjes. Zachte en elegante textuur, heel sappig en zijdezacht. Mineraal. Intens en geconcentreerd.
Bresse kip met truffel. Fazant met zacht gegaarde witlof. Kalfsvlees met dragon. Reerug met cantharellen.
€ 37,50
/ € 225,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2029
Serveertemperatuur 14 à 16 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine (7,8 hectare) heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Het domein is biologisch gecertificeerd en hard op weg naar een biodynamische certificering. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief