Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Ballot-Millot
Pommard La Refène 1er Cru 2021

€ 94,50
/ € 567,00 (per doos van 6)

Domaine Ballot-Millot
Pommard La Refène 1er Cru 2021

€ 94,50
/ € 567,00 (per doos van 6)
Familiedomein in één van de bekendste wijngebieden in de Bourgogne, Meursault. Sinds de 17e eeuw volgen de generaties elkaar hier op. Sinds 2000 staat Charles Ballot aan het roer. Hij is heel snel op weg naar de absolute top van witte Bourgognemakers. Traditie en innovatie zijn hier 2 sleutelwoorden. Respect voor 'terroir' en moderne technieken en materialen zorgen voor de allerbeste kwaliteit wijn. Traditionele cultuur, volledige vergisting op hout, lage rendementen. De weg naar volledige biologische teelt is ingezet.
Prachtig robijnrood. Fijn Pinot aroma's in de neus. Geurt naar lekker donker fruit met aardse tonen. Delicaat hout. Typisch Pommard. Blauwe bessen. Iets kruidig. Nobele tannines en mooie ronding in de smaak. Verteerbare en drinkbare stijl.
Gebraden côte de boeuf, rijpe roodschimmelkazen.
Reviews
Inside Burgundy 90-93/100

Really very attractive. Drink from 2026-2031.

€ 94,50
/ € 567,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Ballot-Millot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2032
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Ballot Millot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Met groot respect voor zijn erfgoed combineert wijnmaker Charles Ballot traditie met eigentijdse landbouw- en vinificatietechnieken. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in de wijngaarden van Nieuw-Zeeland en Californië keerde hij in 2000 terug naar homeland Bourgogne en kreeg daar het roer van het familiebedrijf in Meursault overgedragen. Inmiddels behoort Ballot-Millot tot de topproducenten van de regio, met wijngaarden die zich uitstrekken over de hele Côte de Beaune en twintig prestigieuze appellations − naast Meursault ook Chassagne Montrachet, Pommard, Volnay en Beaune. Het domaine is bezig om over te schakelen op volledig biologische teelt. Charles noemt dit ‘een constante uitdaging, met permanente aanpassing aan de klimatologische omstandigheden. Maar juist die veelzijdigheid van de natuur maakt het zo interessant.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief