Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthaut Gerbet
Bourgogne 2021 les Prielles

€ 24,50
/ € 147,00 (per doos van 6)

Domaine Berthaut Gerbet
Bourgogne 2021 les Prielles

€ 24,50
/ € 147,00 (per doos van 6)
Amélie Berthaut behoort tot de groep talentvolle en jonge wijnmakers die de afgelopen jaren hun familiedomein hebben overgenomen. In 2013 nam Amélie van haar vaders kant 100% van de percelen over in Fixin en Gevrey Chambertin en van haar moeders kant een groot gedeelte van de familie wijngaarden in Vosne-Romanée. Amélie combineert passie met een gedegen wijnopleiding. Bovendien deelt ze haar kennis en ervaring onderling uit met vergelijkbare bevriende wijnmakers. Alles staat in het teken van grote wijnen…en die worden volgens haar in de wijngaard gemaakt. Veel arbeid en een natuurlijk werkwijze zonder herbiciden. In de kelder gaat ze zo zacht mogelijk te werk gebruik makend van zwaartekracht. Haar terroir gedreven wijnen staan bekend om de elegantie en finesse. Voor ons en voor de internationale pers is Amélie een grote rising star!
Les Prielles, geplant in 1980, is een wijngaard van slechts 1 hectare en ligt in Fixin. De wijn heeft een diepe roodpaarse kleur. Serieuze expressie. Bosfruit, viooltjes en bessen. Super aanzet. Frisheid! Typische Côtes de Nuits geur. Heel natuurlijk. Lekker kruidig en rond. Waanzinnige prijs/kwaliteit! Beperkt beschikbaar.
Zachte runderstoofschotels, patrijs uit de oven met salie, milde, rijpe Comté
€ 24,50
/ € 147,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthaut Gerbet
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 15-16°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthaut-Gerbet

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

Amélie Berthaut is één van de jonge wijnmakers met onvervalst Bourgogne-dna die afgelopen jaren het roer van het familiebedrijf overnamen. Sinds 2013 bestiert zij een aantal fantastische wijngaarden in Fixin, Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Flagey-Echezeaux en Clos de Vougeot. De wijnen gaan onder de naam Domaine Berthaut-Gerbet de markt op. Met respect voor tradities van haar voorouders, heeft Amélie haar eigen stijl gevonden: een mix van de klassieke, pure familiestijl en haar persoonlijke, delicate, genereuze inbreng. Sinds ze het familiedomein overnam, maakt ze enorme stappen in kwaliteit. Haar portfolio vertoont meer en meer finesse en diepgang. Dat vinden wij trouwens niet als enigen: de internationale wijnpers is vol lof over de wijnen van Berthaut-Gerbet.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief