Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Marchand-Grillot
Gevrey Chambertin 1er Cru Petite Chapelle 2020

€ 93,95
/ € 563,70 (per doos van 6)

Domaine Marchand-Grillot
Gevrey Chambertin 1er Cru Petite Chapelle 2020

€ 93,95
/ € 563,70 (per doos van 6)
Wijnhuis Marchand-Grillot in Gevrey-Chambertin werd geboren door het huwelijk tussen een Marchand (Morey-St-Denis) en een Grillot (Gevrey-Chambertin). De familie Marchand-Grillot is dus bourgondisch pur sang en maakt traditionele wijnen, met veel terroir-expressie en respect voor de rode druif van deze streek: pinot noir. Het domaine is niet biologisch gecertificeerd, maar opereert wel zo groen mogelijk volgens de lutte raisonnée, de strijd die de (biologische) wijnboer voert om zonder herbiciden en pesticiden ongedierte, ziektes en schimmels uit zijn wijngaard te houden. De 9 hectare wijngaard is onderverdeeld in 47 percelen die zijn verspreid over vijf dorpen van de Côte de Nuits: Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Gilly-les-Cîteaux en Brochon. De finesse en unieke karakters van de wijnen zijn te danken aan de rijkdom aan climats, de intensieve aandacht die ze krijgen en de aparte vinificatie van elke wijn. De wijnen hebben een delicate stijl met zachte tannines, sappig en aromatisch. Zo verteerbaar eb verfrissend dat je bijna de fles aan de mond wilt zetten.
Schitterende robijnrode kleur. Een kleur van een volwassen wijn! Goed gelegen wijngaard met veel kalk en een goede drainage. Naast Chapelle Chambertin. Open en complexe geur. Kersen. Drop. Textuur en structuur. Lengte. Kreupelhout. Champignons. Genereuze wijn met lengte en mooie zuren. Geen moeilijke tannines, eigenlijk een ware delicatesse. Vriendelijk en heel veel lengte. Echt premier cru niveau.
Bij stoofschotels van lamsvlees, bourgondische kazen. (Varkens)gebraad, patrijs of ander klein gevogelte.
€ 93,95
/ € 563,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Marchand-Grillot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2025 - 2030
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Marchand-Grillot

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

Wijnhuis Marchand-Grillot in Gevrey-Chambertin werd geboren door het huwelijk tussen een Marchand (Morey-St-Denis) en een Grillot (Gevrey-Chambertin). De familie Marchand-Grillot is dus bourgondisch pur sang en maakt traditionele wijnen, met veel terroir-expressie en respect voor de rode druif van deze streek: pinot noir. Het domaine is niet biologisch gecertificeerd, maar opereert wel zo groen mogelijk volgens de lutte raisonnée, de strijd die de (biologische) wijnboer voert om zonder herbiciden en pesticiden ongedierte, ziektes en schimmels uit zijn wijngaard te houden. De 9 hectare wijngaard is onderverdeeld in 47 percelen die zijn verspreid over vijf dorpen van de Côte de Nuits: Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Gilly-les-Cîteaux en Brochon. De finesse en unieke karakters van de wijnen zijn te danken aan de rijkdom aan climats, de intensieve aandacht die ze krijgen en de aparte vinificatie van elke wijn. De wijnen hebben een delicate stijl met zachte tannines, sappig en aromatisch. Zó verteerbaar en verfrissend dat je bijna de fles aan de mond wilt zetten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief