Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2021 Cuvée Marie Ragonneau

€ 39,50
/ € 237,00 (per doos van 6)

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2021 Cuvée Marie Ragonneau

€ 39,50
/ € 237,00 (per doos van 6)
We zijn in Marsannay. De noordelijkste appellatie van de Côtes de Nuits, dicht bij hertogenstad Dijon Hier ligt Domaine Charles Audoin, gevestigd in het dorp Marsannay-la-Côte, met 14 hectare wijngaard in de herkomstgebieden Marsannay en Fixin. Audoin is een echte Marsannay-specialist en maakt wijnen van twaalf verschillende climats binnen de gemeente. In wit en rood én rosé: en dat is bijzonder want rosés zijn een zeldzaamheid in de Bourgogne. De witte wijnen van aligoté en chardonnay zijn opvallend elegant, de rode wijnen een prachtige weerspiegeling van hun terroir.
Genoemd naar de naam van Cyril's grootmoeder Marie-Ragonneau. Uit verschillende wijngaarden en van oude stokken. Licht kersenrood. Aromatisch en lekker geurend. Kers. Framboos. Bosvruchten. Maar heel levendig en transparant. Sappige en elegante stijl met fijne tannines. Van een zeer hoog niveau!
Een vogeltje; gevulde kalkoen, gebraden eend of coq au vin.
€ 39,50
/ € 237,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Charles Audoin
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2028
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Charles Audoin

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

We zijn in Marsannay. De noordelijkste appellatie van de Côtes de Nuits, dicht bij hertogenstad Dijon Hier ligt Domaine Charles Audoin, gevestigd in het dorp Marsannay-la-Côte, met 14 hectare wijngaard in de appelaties Marsannay en Fixin. Audoin is een echte Marsannay-specialist en maakt wijnen van twaalf verschillende climats binnen de gemeente. In wit en rood én rosé: en dat is bijzonder want rosés zijn een zeldzaamheid in de Bourgogne (dit is ook nog een ontzettend goede). De witte wijnen van aligoté en chardonnay zijn opvallend elegant, de rode wijnen een prachtige weerspiegeling van hun terroir. Al met al een indrukwekkend gamma. Ook Robert Parker’s Wine Advocate tipt wijnliefhebbers over Audoin: 'This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits's finest values.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief