Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2022 les Longeroies

€ 53,95
/ € 323,70 (per doos van 6)

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2022 les Longeroies

€ 53,95
/ € 323,70 (per doos van 6)
Charles Audoin nam met zijn vrouw Marie Francoise het domein over in het jaar 1972. Het domein is gelegen in Marsannay-la-Côte en spreidt zich uit over 14 hectare. Hun gamma biedt ook 14 verschillende wijnen. Er is sindsdien veel werk verzet in wijngaarden en kelders, met een biologische insteek die heeft geleid tot het gecertificeerd label HVE (Haute Valeur Enviromental). Sinds 2000 runt de energieke Cyril Audoin het domein en dat weten ze nu wel in binnen- en buitenland. Geroemd en gewaardeerd met veel nationale- en internationale prijzen! Cyril zijn vader is de grote inspirator van het domein en degene die de ommekeer voor Marsannay maakte. Vandaar dat het domein nog altijd de naam draagt van Charles Audoin.
Absoluut een van de betere wijngaarden uit deze Noordelijke appelatie die de strijd aan kan gaan met menig premier cru uit de buurgemeenten. Een van onze favoriete wijnen. Prachtige kersenrode Pinot kleur. Zuiver in het glas. Aantrekkelijke neus met aroma's van zwarte kersen, granaatappel, bosvruchten en Oosterse kruiden. Sappig en lekker mondgevoel. Frisheid. De zachte tannines geven de wijn een rond mondgevoel.
Een vogeltje; gevulde kalkoen, gebraden eend of coq au vin.
Reviews
The Wine Advocate 91/93-100

Bright and giving, the 2022 Marsannay Les Longeroies bursts with scents of cherries, red berries, orange zest and peony. Medium to full-bodied, suave and fleshy, with an enveloping core of fruit and supple tannins, it concludes with a bright, mouthwatering finish.

Cyril Audoin presides over this 14-hectare Marsannay reference point, and he has produced excellent wines in both colors (to say nothing of a benchmark rosé) in the 2022 vintage. Soils are cultivated mechanically, and yields are kept moderate in the vineyards. In the winery, extractions are gentle and élevage lasts two winters, beginning in barrels (mostly from François Frères) followed by some months in tank. The style is pure and seamless, emphasizing bright fruit tones and supple tannins in reds and texture combined with freshness in white. What's more, the wines are admirably consistent from vintage to vintage.

€ 53,95
/ € 323,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Charles Audoin
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025 - 2034
Serveertemperatuur 16-18 C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Charles Audoin

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

We zijn in Marsannay. De noordelijkste appellatie van de Côtes de Nuits, dicht bij hertogenstad Dijon Hier ligt Domaine Charles Audoin, gevestigd in het dorp Marsannay-la-Côte, met 14 hectare wijngaard in de appelaties Marsannay en Fixin. Audoin is een echte Marsannay-specialist en maakt wijnen van twaalf verschillende climats binnen de gemeente. In wit en rood én rosé: en dat is bijzonder want rosés zijn een zeldzaamheid in de Bourgogne (dit is ook nog een ontzettend goede). De witte wijnen van aligoté en chardonnay zijn opvallend elegant, de rode wijnen een prachtige weerspiegeling van hun terroir. Al met al een indrukwekkend gamma. Ook Robert Parker’s Wine Advocate tipt wijnliefhebbers over Audoin: 'This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits's finest values.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief