Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Montille
Nuits Saint Georges 2021 aux Saints Juliens

€ 73,25
/ € 879,00 (per doos van 12)

Domaine de Montille
Nuits Saint Georges 2021 aux Saints Juliens

€ 73,25
/ € 879,00 (per doos van 12)
Het domaine wordt geleid door Étienne de Montille, één van de meest vooraanstaande wijnmakers in de Bourgogne van het moment. Onder zijn intelligente leiding is het domaine weer helemaal teruggekeerd aan de top van het Bourgogne-firmament.
De wijngaard Aux Saint Juliens (0,58 ha) ligt dichtbij maar iets ten noorden van Nuits Saint Georges. Een wijngaard die eigenlijk premier cru waardig is. Lichtrode kleur. Aromatisch in de geur met veel frisheid en rood fruit. Bessen. Aardbei. Kruidige toets (peperkoek). Levendig. Aardse ondertoon. Floraal. Wijn met een vriendelijk karakter. Klassiek Pinot. Heel goed getypeerd Nuits Saint Georges en met de bekende signatuur van het domein.
Gebraden duif met aardappeltjes, rundergebraad met sauce Bordelaise, hert met sauce Grand veneur.
€ 73,25
/ € 879,00 (per doos van 12)
Domein Domaine de Montille
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2026 - 2037
Serveertemperatuur 14 à 16 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine de Montille

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De Montille is een grote naam in de Bourgogne. De familie kent een indrukwekkende geschiedenis, diep verankerd in de Bourgondische wijnbouw. Hubert de Montille, vader van huidig eigenaar Etienne, breekt in 1947 met de gewoonte om de wijnen van het landgoed in Volnay in bulk te verkopen aan négociants, door zelf te gaan bottelen. Zijn visie – authentieke terroirwijnen maken – vormt de basis van het huidige succes van dit iconische domein. Tegenwoordig zwaait Etienne de Montille de scepter, persoonlijk opgeleid door vader Hubert en vaandeldrager van diens visie. De wijnen, stuk voor stuk van grote klasse en finesse, worden op biodynamische wijze geproduceerd in de eigenzinnige Montille-stijl: le terroir, toujours le terroir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief