Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Producteurs Réunis Cébazan
IGP Pays D'Oc 2021 Maison 33 rouge Cabernet Merlot

€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)

Producteurs Réunis Cébazan
IGP Pays D'Oc 2021 Maison 33 rouge Cabernet Merlot

€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)
De Pays d'Oc profiteert optimaal van het mediterrane klimaat. De kustlijn die de regio in het zuiden begrenst, zorgt met z’n warme, droge zomers voor perfecte rijpheid van de druiven. Een stuk noordelijker zorgt de Montagne Noir (de bergketen op het kruispunt van de departementen Tarn, Hérault en Aude) voor voldoende vochtigheid en koele temperaturen waardoor deze hoger gelegen wijngaarden druiven produceren vol fruitige aroma's. Terroir beïnvloedt de regio in hoge mate en de verschillende wijnbouwgebieden van de Languedoc-Roussillon respecteren de uniciteit van elke druivensoort. De cabernet sauvignon groeit in een gebied dat sterk profiteert van de warme, zonnige dagen en koelere nachten tegen het einde van de zomer. De bodem bestaat uit zandsteen, krijt en klei. De merlot, een druivenras dat veel water nodig heeft, komt van terroirs op goed gedraineerde kleigronden dicht bij het Canal du Midi.
Krachtige Bordeauxrode kleur. Expressieve neus van rood en zwart fruit (kersen en bessen), gevolgd door wat zoete kruiden en toast. Sappige en smakelijke aanzet in de mond met veel rondheid en zachte tannine. Licht kruidig met een klein pepertje. Spicy. Licht rokerig door deels Amerikaans eiken. Een uitnodigende en ideale huiswijn met vulling en smaak.
Huiswijn. Stoofpot van wild konijn. Gegrilde entrecôte met vers gemaakte Béarnaise. Ragout van lamsvlees met rozemarijn. Harde(re) geiten- en schapenkazen.
€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)
Domein Producteurs Réunis Cébazan
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief