Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 les Bornés Rouge

€ 18,50
/ € 222,00 (per doos van 12)

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 les Bornés Rouge

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Menetou Salon 2022 les Bornés Rouge
Wijnhuis Pellé (vier generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen, die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. Huidige vigneron Paul-Henry Pellé groeit op in Morogues - net als zijn overgrootvader, grootvader en vader - en kiest, net als zij, voor het beroep van wijnmaker. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd en bestendigd, tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Zijn doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salon wijnen worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.
Beauty van een Pinot Noir afkomstig van een perceel van slechts 4 hectare met 35 jaar oude stokken. De hoge plantdichtheid van 6500 stokken per hectare zorgt ervoor dat de wortels de diepte opzoeken in de witte zandsteenbodem. Les Bornés is een combinatie van zowel leksap als perssap. Klassieke Pinot kleur. Floraal in de neus. Mooi elegant. Versmolten aanzet. Veel finesse en imporende lengte.
Aperitief, salade beaujolaise, charcuterie, taartje van eendenlever, terrine van boerderijkip, kwartel met frambozen vinaigrette, seizoensgroenten met rode biet. Karperfilet met beurre blanc.
Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Menetou Salon 2022 les Bornés Rouge
Domein Domaine Pellé
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 -2027+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Pellé

Loire / Frankrijk

Het wijnhuis Pellé (vierde generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. De huidige vigneron – Paul-Henry Pellé – groeide op in Morogues, net als zijn overgrootvader, grootvader en vader. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Het doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salons worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief