Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre rouge 2018 La Bourgeoise

€ 33,95
/ € 203,70 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre rouge 2018 La Bourgeoise

€ 33,95
/ € 203,70 (per doos van 6)
Bourgeois is een familienaam geworden die synoniem is voor Sancerre. Tegenwoordig beheert een volgende generatie - Arnaud, Lionel en Jean-Christophe Bourgeois - de wijngaarden en het domein. Een familie die eensgezind samenwerkt en haar levendigheid tot uitdrukking brengt in haar wijnen: “Wijnmaker zijn in Sancerre, dat is het delen van momenten waarop de hellingen soms door de wind worden gegeseld en op andere momenten in het zonlicht baden, en het vertellen van die momenten door middel van wijn,” aldus de Bourgeois.
La Bourgeoise is een selectie van heel oude Pinot Noir (50 jaar) uit Saint Satur van de bekende Silex bodem die dateert uit het Eocene zo'n 56 miljoen jaren geleden. Gegist en opgevoed gedurende 10-12 maanden in eikenhouten vaten van 228 liter (Troncais). 24 maanden flesrijping. Granaatrode kleur, de neus ontwikkelt aroma's van rijp rood fruit (morelen, pruimen) en met een lichte toets vanille. Geconcentreerde wijn, door de kleine druiven, delicaat en lekker rond. Het is een krachtige wijn met een heel plezierig en verfijnd mondgevoel!
Varkenshaas. Parelhoen. Gegrilde koteletjes. Kalfsvlees met pruimen. Lamsvlees met cèpes.
€ 33,95
/ € 203,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief