Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2022 Genesis

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2022 Genesis

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Touraine: de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert het familiewijngoed (60 hectare), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur en stijl: zuiver en precies, maar niet zo strak en vinnig, maar wat rijper.
Een Amboise rouge van 20-30 jaar oude stokken. De bodem is klei- en zandhoudend gemengd met silex. 6 maanden opvoeding sur lie in staaltank. Genesis is een moderne en gewaagde interpretatie van de Malbec op deze terroir uit Amboise. Transparant lichtrood van kleur. Bosvruchten en wild fruit nodigen uit in de mond. Pulpfruit. Sappig. Delicate en vederlichte wijn. Heel lekker en verleidelijk mondgevoel met een verfrissende en verschonende finale, helemaal verfijnd!
Charcuterie van Iberico. Mediterrane vis op de plancha. Ceviche van Dorade met bloedsinaasappel. Tataki van tonijn. Paëlla.
€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Domein Bonnigal-Bodet Vignerons
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 15-16°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Côt (Malbec)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Bonnigal Bodet

Loire / Frankrijk

Touraine, de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert zijn familiewijngoed (60 hectare groot), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur: zuiver en precies, maar niet strak en vinnig, juist een wat rijpere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief