Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Jean-Michel Gerin
Côte Rôtie 2021 Champin le Seigneur

€ 61,25
/ € 367,50 (per doos van 6)

Domaine Jean-Michel Gerin
Côte Rôtie 2021 Champin le Seigneur

€ 61,25
/ € 367,50 (per doos van 6)
Het domein wordt geleid door het dynamische echtpaar Jean-Michel en Monique Gerin. De bodem bestaat hier overwegend uit graniet en wat leisteen. Terrasvormige wijngaarden. Minder nieuw hout maakt plaats voor meer aromatische precisie en een ongelooflijk puur mondgevoel. Een mooie blend van de Côte Brune en de Côte Blonde met een fractie Viognier.
Heldere paarse kleur. Elegante neus met mooi fruit zoals kersen. Kleine bloemetje en gemalen koffie. Syrah-getypeerd dus licht rokerig en spicy. Intens aroma. Goede balans en met een elegante vloeiende smaak in de mond. Violet. Kirsch. Puur en licht verteerbaar. Kan al jong gedronken worden.
Kwarteltjes, parelhoen of Bruyère-kip laten zich allemaal graag zien in dit gezelschap. Een flink stuk Charolais ook trouwens.
€ 61,25
/ € 367,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Jean-Michel Gerin
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2031
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 90% Syrah en 10% Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine Gerin

Rhône Noord / Frankrijk

Domaine Gerin staat symbool voor de hoge kwaliteit van de wijnen van de Côte Rôtie en Condrieu. Wijnen met grote aromatische precisie en een puur mondgevoel. De bodems van schist en gneis op soms zeer steile hellingen, slaan de zonnewarmte goed op. De wortels moeten flink moeite doen om hun weg te vinden in de stenige ondergrond. Die robuuste omstandigheden leveren wijnen op die tanninerijk, krachtig, zijdeachtig en elegant zijn. De belangrijkste druivensoort syrah wordt soms gemengd met viognier om de wijnen meer finesse te geven, dat is bijvoorbeeld bij topcuvée La Viallière het geval: syrah met een toefje viognier. De omslag naar biologische wijnbouw is in 2020 ingezet en nieuwe creaties zijn in de maak. Een prachtdomein om in de gaten te houden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief