Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Combier
Crozes Hermitage 2022 Laurent Combier Rouge

€ 21,50
/ € 258,00 (per doos van 12)

Domaine Combier
Crozes Hermitage 2022 Laurent Combier Rouge

€ 21,50
/ € 258,00 (per doos van 12)
Laurent Combier is een man van hemel (piloot en gek van vliegen) en aarde! Domein gevestigd in Pont de l'Isère, met een bodem van klei en kalk met rolkeien. In biologische teelt gecertificeerd sinds 1980. Producent van grote wijnen met een superheerlijk aromatisch profiel en zeer verfijnde tannines. Wijnen met een prettige drinkstijl. Het smaakt eigenlijk allemaal heel lekker, vooral lekker..
Cuvee Laurent is ontstaan in 1999 toen de eerste beton-eieren aangeschaft werden. Voornamelijk van jonge wijnstokken, gemaakt als cuvée de plaisir. Laurent wilde een wijn die toegankelijk is voor iedereen. 70% beton-eieren en 30% foudres. Hier zijn veel rolkeien (galets). Briljante robijnrode kleur. Rijpe, koele aroma's met een herkenbare Noord Rhône Syrah stijl. Eén die perfect rijp is en heerlijk geurt naar fris rood fruit. Soepele satijnachtige aanzet in de mond met een fijne structuur. Rondheid. Fruit. Vooral ook sappig en krokant. Wijn heeft de juiste frisheid en soepele tannines. Zeer elegant met een perfecte balans.
Lamsvlees met tomaat en basilicum. Tournedos met rode wijnsaus. Houtsnip met boschampignons. Gegrilde kwarteltjes. Coq au vin rouge. Entrecôte met frietjes. Kalfsmedaillon met cèpes.
€ 21,50
/ € 258,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Combier
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028+
Serveertemperatuur 15 à 16 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Combier

Rhône Noord / Frankrijk

De Combiers worden in Crozes-Hermitage beschouwd als pioniers en visionairs: al in de jaren zeventig investeerden ze al hun tijd en geld in biologische wijnbouw, vanuit een diepgewortelde overtuiging dat goede wijn begint bij goed fruit. Alles draait om respect voor het terroir en wat dat je geeft. Balans en precisie. Elke ingreep in de wijngaard wordt aangepast aan het karakter van de bodem, de maankalender en het leven van de plant. Het is de natuur die de interventie in de wijngaard regeert en niet andersom. Belangrijke troef is de diversiteit aan bodems: die zorgt ervoor dat elke cuvée − rood en wit  van dit domein een uniek, eigen smaakprofiel bezit. Samen vormen ze een indrukwekkend gamma van verbluffend goede Crozes Hermitages.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief