Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Jolivet
Saint Joseph rouge 2021 L'Instinct

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)

Domaine Jolivet
Saint Joseph rouge 2021 L'Instinct

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Het wijngoed Jolivet ligt in het noordelijke deel van de Rhônevallei, in Saint jean de Muzols, het historische hart van de appellatie Saint Joseph. De eerste oogsten werden uitgevoerd vanaf 2014. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in zowel Frankrijk als in het buitenland besluit Bastien Jolivet terug te keren naar het familiedomein om zijn krachten te bundelen samen met zijn vader. Ze stoppen dan met de verkoop van de druiven om hun eigen wijn te gaan maken. Het domein telt vandaag de dag 8ha, met voornamelijk rode en witte Saint Joseph. De wijngaarden staan aangeplant op een steile heuvel met een zuid/zuidoostelijke ligging en talrijke stenen muren die de aarde vasthouden. Hier zijn de granieten bodems dominant, en dat is de ideale plek voor Syrah! Al het werk in de wijngaard gebeurt vrijwel geheel met de hand, want dat is de sleutel voor kwaliteit. Verder traditionele vinificatie met gisting op staaltank en opvoeding in eikenhouten vaten. Bastien Jolivet maakt zeer evenwichtige wijnen en van topkwaliteit. En hij is inmiddels ontdekt en gelauwerd door de grote pers: Ontdekking van het jaar 2020 in de Revue de Vin de France.
Een assemblage van 9 verschillende percelen. Apart gevinifieerd en opgevoed tussen de 12-14 maanden. Deel whole bunch. Mooi donkerrood met paarse schakering. Intense geur met een duidelijk Noord Rhone karakter. Rood fruit. Kruiden. Violet. Zeer verfijnd en aangenaam mondgevoel. Veel balans. Puur. Subtiel. Zachte tanninestructuur. Stijl van de nieuwe generatie wijnmakers. Wat een prachtexemplaar!
Bloedworst. Kwartel met druiven. Wildgerechten als ree en hert. Lamsvlees met rozemarijn. Fazant met foie gras. Risotto met chorizo.
€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Jolivet
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2035
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Jolivet

Rhône Noord / Frankrijk

Domaine Jolivet ligt in het noordelijke deel van de Rhônevallei, in Saint-Jean- de-Muzols, het historische hart van het herkomstgebied Saint-Joseph. Het huis wordt geleid door Bastien Jolivet, derde generatie wijnmaker van de familie. Het huis produceert al lange tijd wijn, maar nam een nieuwe route toen Bastien zijn vader in 2014 opvolgde en stopte met het leveren van druiven aan de lokale coöperatie om onder eigen label te gaan produceren. Bastien had toen, ondanks z’n jonge leeftijd, al ervaring opgedaan bij gerenommeerde Franse wijnhuizen en bij verschillende wijnboeren in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Vandaag de dag telt het domaine 8 hectare wijngaard, met voornamelijk rode en witte Saint Joseph, aangeplant op een steile heuvel met zuidelijke expositie en talrijke stenen muren die de aarde vasthouden. De granieten bodem is ideaal voor de teelt van syrah. Het werk in de wijngaard gebeurt met de hand, de vinificatie is traditioneel met gisting op stalen tanks en opvoeding op eiken vaten. Bastien Jolivet maakt zeer evenwichtige wijnen van topkwaliteit en wordt gelauwerd door de internationale wijnpers. Hij werd onder meer uitgeroepen tot Ontdekking van het Jaar 2020 door La Revue du Vin de France.

 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief