Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Chateau Canadel
Bandol 2020 Altum Rouge

€ 48,95
/ € 293,70 (per doos van 6)

Chateau Canadel
Bandol 2020 Altum Rouge

€ 48,95
/ € 293,70 (per doos van 6)
Na de phylloxera-epidemie die aan het einde van de 19e eeuw de Franse wijngaarden verwoestte werd het landgoed verbouwd en opnieuw beplant met hulp van de grote historische wijndomeinen uit Bandol. De wijnstokken werden vervolgens gekweekt voor Domaine Ott. Jarenlang, zelfs decennia lang, was de productie ten behoeve van dit domein. In 2007 werden Jacques en Caroline de Chateauvieux verliefd op dit "paradijs op aarde" en kochten ze het landgoed om de Château Canadel-wijn te produceren. In 2009 vertrouwden ze de leiding van het landgoed toe aan hun dochter, landbouwingenieur Laure Benoist en haar man Vianney, agronoom en oenoloog. Ze hebben gedurende 5 jaar hard gewerkt op het landgoed en een vinificatiekelder gebouwd om een nieuw wijngoed te creëren in Bandol. In 2014 werd de eerste fles Château Canadel geboren.
Diep donkerrood. Breed en rijk in expressie: garrigue, kreupelhout, rood fruit. Mint. Volumineuze aanzet oftewel elegante krachtpatser. Materie. Concentratie. Verfijning. Sappige en krachtige tannines. Fruit en intense kruidigheid. Zeer veel lengte. Het kanon van de appellatie!!
Hertenmedaillons. Ragout van everzwijn.Kalfsniertjes in Portsaus. Lamstajine met abrikozen. Steak met Roquefortsaus.
€ 48,95
/ € 293,70 (per doos van 6)
Domein Chateau Canadel
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2027-2037
Serveertemperatuur 18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 95% Mourvedre, 5% Cinsault
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Château de Canadel

Provence / Frankrijk

Jarenlang produceerde Château Canadel in Bandol uitsluitend voor beroemde plaatsgenoot Domaine Ott. Dat veranderde toen Jacques en Caroline de Chateauvieux verliefd werden op dit Zuid-Franse paradijsje en er een nieuw wijngoed creëerden dat onder eigen label produceert. Drieduizend zonuren per jaar zorgen hier voor perfect rijpe druiven. Er wordt gewerkt volgend biodynamische principes: geen kunstmest, geen onnatuurlijke ingrepen tijdens de vinificatie. Elk terroir wordt apart gevinifieerd, elke tank heeft zo z’n eigen stijl. Resultaat is een gamma van prachtige wijnen – rood, rosé & wit – dat bejubeld wordt in de internationale wijnpers (Bettane & Desseauve, Guide Hachette, Decanter)

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief