Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Chateau Les Croisille
Cahors 2022 Silice

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)

Chateau Les Croisille
Cahors 2022 Silice

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
In 1979 verhuisden Bernard en Cécile Croisille naar Fages, dichtbij het kleine stadje Luzech. Met een grote passie voor wijnmaken besloten ze pachtboeren te worden van een perceel dat al jaren onaangetast lag. Met veel doorzettingsvermogen en toewijding bracht het echtpaar het leven terug in het land. Eind 2000 besloten ze voor zichzelf te beginnen en het vinificatieproces volledig in eigen hand te nemen. Ze bouwden een gloednieuwe kelder en de zaken kwamen in een stroomversnelling, ook door de komst van hun twee zonen Germain en Simon. De wijngaarden breidden zich uit van 7 naar 30 hectare en in 2013 maakten ze de stap naar volledige biologische wijnbouw. Tegenwoordig kunnen ze een breed assortiment wijnen aanbieden, variërend van sappige plezierwijnen tot de complexe en verfijnde Cahors wijnen.
De druiven die zijn gebruikt om deze wijn te maken, zijn afkomstig uit een zeer zeldzaam terroir, dat minder dan 10% van de Cahors-appellatie uitmaakt. Het ligt op een kalkstenen plateau in Luzech met kiezelhoudende en ijzerhoudende rode klei (Siderolithicum). Geconcentreerd paarsrood van kleur. Fruitige neus met vooral bessen. Fraicheur. Zacht fruitige aanzet in de mond. Subtiele en lichte houtsmaak. Een goed verteerbare en pure Cahors die fruitgedreven is, bedoeld voor iedere dag.
Mooi stukje lamscarré. Herten stoofpotje. Cassoulet. Côte de Boeuf Forestiere. Canard à L'orange.
€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Domein Chateau Les Croisille
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Malbec
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Château les Croisille

Zuid-West / Frankrijk

Cahors is zonder twijfel de meest dynamische appellation in het zuidwesten van Frankrijk. Dit is deels te danken aan een groep dertigers die de malbecdruif, de koning van de Lot-wijngaarden, in een stroomversnelling brengt. Onder hen de familie Croisille die de stijl van de Cahors-wijnen moderniseert: finesse, frisheid en verteerbaarheid zijn de sleutelwoorden. Sinds de komst van de nieuwe generatie is er heel wat veranderd op het domein: de wijngaard is uitgebreid, de wijn is biologisch geworden in 2010 en de benadering is meer terroir-gericht.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief