Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine La Ligiere
Beaumes de Venise 2022 Les Garennes

€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)

Domaine La Ligiere
Beaumes de Venise 2022 Les Garennes

€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)
Familie-erfgoed, unieke terroirs, ecologische benadering en wijnpassie, het Domaine de la Ligière brengt alle ingrediënten samen om uitzonderlijke wijnen aan te bieden. Opgericht in de 19e eeuw, gaat dit familiebedrijf in de Rhône-vallei door met de nieuwe generatie. Het is inderdaad dankzij het werk van de voorvaderen dat dit landgoed zich nu uitstrekt over meer dan 60 hectare wijngaarden met prestigieuze benamingen zoals Vacqueyras, Beaumes de Venise en Gigondas. De boerderij van de familie Bernard bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw en is van generatie op generatie doorgegeven.
Handgeplukt en ontsteeld van zand- klei-achtige kalkgronden. Diepe paarsrode kleur. Primaire aroma's van zwart en rood fruit, zoals aardbei, bessen, maar ook ontdekken we een licht pepertje / kruidige nuances. Bijzonder fris, rijp, elegant en mooi rond met een goede balans. Duidelijke terroir kenmerken met veel precisie en zuiverheid.
Geroosterd eendje met honingsaus. Boeuf Bourguignon. Varkenshaas met dragonsaus. Boulettes. Kip met paddestoelensaus.
€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)
Domein Domaine La Ligiere
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2027-2029
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Grenache 60% en Syrah 40%
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine La Ligière

Rhône Zuid / Frankrijk

Een familiegeschiedenis, uniek terroir, ecologische aanpak en passie voor wijn. De unieke omstandigheden lijken Domaine La Ligière te hebben voorbestemd voor hoogwaardige wijnbouw en de creatie van kwaliteitswijnen. Het gebied, niet ver van de Dentelles de Montmirail, wordt gekenmerkt door zand- en kalkrijke bodems, de mistralwind en een overvloed aan zon. Het domein beslaat meer dan 60 hectare wijngaard in het hart van dit wereldberoemde wijngebied, waar de mooiste appellations elkaar kruisen: Vacqueyras, Gigondas en Beaumes-de-Venise. Het bijzondere natuurlijke erfgoed wordt beschermd door middel van biologische wijnbouw. Het domein is biologisch gecertificeerd en beoefent biodynamica. Dat betekent dat de wijngaard al meer dan twintig jaar wordt bewerkt zonder onkruidverdelgers of chemische behandelingen en met groot respect voor bodem, wijnstok en ritme van de natuur.


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief