Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2020 Secrets de Pignan

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2020 Secrets de Pignan

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien uit Les Bedines, Chapouin, Pignan en Guigrasse. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Kardinaal paars. Zeer complexe neus van zonovergoten fruit, zoete specerijen, garrigue en humus. Het materiaal, gekenmerkt door delicate tannines, brengt intense en rijpe vruchten. De finale onthult een verrassende lengte met peperige noties. Ronde wijn met veel diepgang en tannines, typisch voor oude wijnstokken. Afkomstig uit de climat Pignan.
Eendenborst met pruimen, hertenbiefstuk 'Saint Hubert', geroosterde duif met jeneverbessen.
Reviews
The Wine Advocate 95+/100

All Grenache from the sandy soils of Pignan (Nord), with élevage in stainless steel, the 2020 Chateauneuf du Pape Secrets de Pignan is a prodigious effort. Boasting bombastic aromas of black cherries, licorice and black olives, this full-bodied wine is concentrated and rich and needs additional time in the bottle, as it's marked by dusty tannins on the lingering finish.

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024-2035
Serveertemperatuur 16-18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 100% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief