Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 Rouville rouge

€ 19,50
/ € 234,00 (per doos van 12)

Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 Rouville rouge

€ 19,50
/ € 234,00 (per doos van 12)
Domaine la Florane is het perfecte voorbeeld van de nieuwe generatie jonge wijnmakers zoals Adrien Fabre. Hij maakt optimaal gebruik van zijn terroir, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en hij maakt ronde wijnen met finesse waarbij de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft. Biologisch en biodynamisch werken is voor Adrien een must voor een levendige bodem en sterke wijnstokken. Druivenrassen zoals Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Syrah hebben allemaal hun eigen plek. De meeste percelen liggen op het zuiden en een gedeelte op het westen. Vanwege de hoogte (200 tot 400 meter) is er volop verkoeling, ook vanwege de Mistral, zodat alle wijnnen de juiste ‘fraîcheur’ hebben. Adrien maakt 1 zeer smakelijke wijn volledig zonder sulfiet: de 'Je ne Souffre Plus'.
Diep kersenrood met een roodpaarse schakering. Aangename en krachtige geur van bessen, bramen en struikgewas. Kruidig. Wijn ademt mineraliteit met de harde kalk en 400 meter hoogte. Sensuele smaak in de mond. Sappig. Dik. Krokant. Zwarte bessen en struikgewas. Zoethout. Van de beste wijngaarden. Top terroir en goed verteerbaar.
Gebraden rundvlees. Boeuf Bourguignon. Duifje met cêpes. Kwartel gevuld met foie gras. Curry van varkenshaas.
€ 19,50
/ € 234,00 (per doos van 12)
Domein Domaine la Florane
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2031
Serveertemperatuur 16-18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 95% Syrah en 5% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol %

Domaine La Florane

Rhône Zuid / Frankrijk

We bevinden ons in het zuiden van de Rhône, in de dorpjes Visan (met Côtes du Rhône Villages-status) en Saint-Maurice. Het domein, ontstaan uit de samengevoegde wijngaarden van twee families, produceerde ruim twintig jaar voor de wijncoöperatie van Visan. Tot Adrien Fabre, zoon van François, toetrad tot het familiebedrijf. Samen met zijn vader bouwde hij in 2001 een eigen wijnkelder om zelf wijnen te gaan maken en opvoeden. Nu is Domaine la Florane exemplarisch voor de nieuwe stijl wijnmaken in de Rhône: jonge vigneron Adrien maakt optimaal gebruik van het terroir, werkt overtuigd biodynamisch, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en weet – op basis van ervaring en instinct – wijnen met finesse te maken waarin de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief