Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine La Florane

Rhône Zuid / Frankrijk

De juiste fraîcheur
Biologisch en biodynamisch werken is voor Adrien net zo vanzelfsprekend als zijn roeping om wijnboer te worden. Elke handeling in de wijngaard is in lijn met de geest van de natuur. Dat zorgt voor een levendige bodem en sterke wijnstokken. Het fruit groeit zo natuurlijk mogelijk, met respect voor de omringende fauna en flora en rekening houdend met de maan en sterren. Al het kunstmatige en onnodige blijft uit de wijnen, die daardoor hun puurheid en onsterfelijkheid tonen. De biologisch geteelde druiven geven de meest diepe, evenwichtige, zijdeachtige wijnen. 

Verkoelende mistral
Elk druivenras – grenache, cinsault, mourvèdre en syrah – staat op het ideale perceel. De meeste percelen liggen op het zuiden en een gedeelte op het westen. Vanwege de hoogte (200 tot 400 meter) is er volop verkoeling, mede dankzij de mistral. Hierdoor hebben alle wijnen de juiste fraicheur. De verschilllende bodems bestaan voornamelijk uit kalksteen met klei, rolkeien en grind.


Rode druivensoorten 
Grenache is de koning van het domaine. Aangeplant op naar het zuiden gerichte percelen, de ‘warme percelen’ genoemd. Deze soort geeft body, elegantie en finesse aan de wijnen. Verscheidene percelen syrah zijn aangeplant op klei-kalksteen bodems bij het bos, op de ‘koele terroirs’. Syrah geeft een mooie zuurgraad en frisheid, essentieel in de assemblage van deze kwaliteitswijnen en een prachtige metgezel voor de grenache. 

De mourvèdrestokken, geplant op middelhoge hellingen, staan omzoomd door honderd jaar oude eiken en worden zo tot halverwege de middag beschut tegen de zon. De cinsault gedijt goed in het hart van de beboste vallei en levert zijn bijdrage aan de blends met prachtige fruitige aroma's. Een bescheiden perceel carignan tot slot, dat van oost naar west is aangeplant, zorgt voor een fijne expressie van verrassende frisheid. 

Witte druivensoorten  

De witte druivenrassen worden op hoogte geteeld, bij voorkeur aan de noord- of oostkant, op percelen begrensd door bossen (schaduw), die koeler en minder zonnig zijn. Viognier en marsanne zijn de historische druivenrassen van het domaine, aangepast aan het lokale klimaat. Begeleid door grenache blanc en roussanne die delicatesse uitdrukken.


Natuurlijke aanpak 
Typisch voor het domein is de begroeiing in en rond de wijngaarden: de wijnstokken worden omringd door weelderige brem, truffeleiken en olijfbomen, genesteld in een natuurlijke omgeving. De druiven hebben hierdoor veel smaak, aroma en expressie. De bodem van de wijngaard wordt onderhouden door ploegen en door het laten groeien van grassen. Compost wordt gemaakt van biologische en lokale ingrediënten. Het rijke biologische leven in de bodem zorgt voor gezondheid en productiviteit in de wijngaard. De wijnkelder is grotendeels ondergronds gebouwd om tijdens de vinificatie volledig gebruik te maken van zwaartekracht en te profiteren van natuurlijke temperatuurbeheersing.

'Ik heb nooit besloten om wijnboer te worden. Het was vanzelfsprekend, vanuit intuïtie en passie.'
Vigneron Adrien Fabre van Domaine La Florane

Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 Rouville rouge
Zuid Rhône ten top op CRU niveau.
Druivenras 95% Syrah en 5% Grenache
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / %
€ 19,50
Domaine la Florane
Visan 2022 à Fleur Rouge
Ingehouden zuidelijk temprament.
Druivenras Grenache, Syrah, Cinsault en Carignan.
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14%
€ 12,50
Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 "Olagnon" blanc
Notre Coup de Coeur met kracht en finesse!
Druivenras Grenache Blanc, Marsanne, Roussane, Bourboulenc,Clairette
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14%
€ 21,75
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief