Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Florane
Visan 2022 à Fleur Rouge

€ 12,50
/ € 150,00 (per doos van 12)

Domaine la Florane
Visan 2022 à Fleur Rouge

€ 12,50
/ € 150,00 (per doos van 12)
Domaine la Florane is het perfecte voorbeeld van de nieuwe generatie jonge wijnmakers zoals Adrien Fabre. Hij maakt optimaal gebruik van zijn terroir, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en hij maakt ronde wijnen met finesse waarbij de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft. Biologisch en biodynamisch werken is voor Adrien een must voor een levendige bodem en sterke wijnstokken. Druivenrassen zoals Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Syrah hebben allemaal hun eigen plek.
Jeugdig roodpaars van kleur. Zachte kruiden in de geur. Tijm en rozemarijn. Kruidnagel. Iets van zwart fruit. Lekker mondgevoel. Fijntjes. Zacht. "Easy to drink". Soepele, ronde en verleidelijke tannines Pure en elegante smaak. Iets lekkers voor iedere dag aan tafel! Ook lekker om licht gekoeld te serveren.
Een fijn stukje vlees op barbecue dan wel uit de pan, eenvoudige pastagerechten zoals lasagne of andere ovenschotels. Mocht het nu warmer dan 25° zijn, even een half uurtje goed koelen in de koelkast.
€ 12,50
/ € 150,00 (per doos van 12)
Domein Domaine la Florane
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grenache, Syrah, Cinsault en Carignan.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine La Florane

Rhône Zuid / Frankrijk

We bevinden ons in het zuiden van de Rhône, in de dorpjes Visan (met Côtes du Rhône Villages-status) en Saint-Maurice. Het domein, ontstaan uit de samengevoegde wijngaarden van twee families, produceerde ruim twintig jaar voor de wijncoöperatie van Visan. Tot Adrien Fabre, zoon van François, toetrad tot het familiebedrijf. Samen met zijn vader bouwde hij in 2001 een eigen wijnkelder om zelf wijnen te gaan maken en opvoeden. Nu is Domaine la Florane exemplarisch voor de nieuwe stijl wijnmaken in de Rhône: jonge vigneron Adrien maakt optimaal gebruik van het terroir, werkt overtuigd biodynamisch, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en weet – op basis van ervaring en instinct – wijnen met finesse te maken waarin de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief