Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Tenute Rubino
DOC Brindisi 2021 Miraglio

€ 15,35
/ € 92,10 (per doos van 6)

Tenute Rubino
DOC Brindisi 2021 Miraglio

€ 15,35
/ € 92,10 (per doos van 6)
Dit domein startte midden jaren 80 onder leiding van Tomasso Rubino en omvatte 200 hectare wijngaard. Sinds 2000 staat Luigi Rubino, de zoon van Tomasso, aan het roer. Bedrijf met familiehistorie uit omgeving Brindisi. Er wordt hier met veel passie en veel energie hard gewerkt aan constante verbetering en kwaliteit van het product. Ze produceren karakteristieke en technisch perfecte wijnen. Een van de betere wijnboeren in Puglia!
Licht paarsrood van kleur. Complex en uitgewaaierd boeket van kirsch, pruimen, zwarte bessen en moerbei. Licht kruidig (peper, tijm, rozemarijn) en iets van tabak. Brede smaakvolle aanzet in de mond. Intens. Veel inhoud. Kruiden. Zwarte bessen. Elegante en warme wijn met zachte tannines.
Pulled pork. T-bone steak. Orecchiette (oortjes pasta) met vleessaus. Halfvolle kazen.
€ 15,35
/ € 92,10 (per doos van 6)
Domein Tenute Rubino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2027
Serveertemperatuur 16-18°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Negroamaro
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Tenute Rubino

Puglia / Italië

Tommaso Rubino vervulde begin jaren tachtig een pioniersrol in de Apulische wijnbouw. Hij geloofde in de kwaliteit en het productiepotentieel van Salento (zuidelijk Puglia) en wilde de wereld laten kennismaken met de kwaliteitswijnen die de streek voortbrengt. Hij kocht twee stukken land in de omgeving van Brindisi en begon zijn wijnboerderij Tenute Rubino. Inmiddels leidt Luigi Rubino, net zo ambitieus als z’n vader, al jaren dit Pugliese wijnhuis (tegenwoordig 275 hectare groot), samen met echtgenote Romina. Zij zetten het familiebedrijf voort, als bevlogen ambassadeurs van hun terroir. In de gloednieuwe wijnkelders van het bedrijf in Brindisi wordt, onder leiding van oenoloog Luca Petrelli, volop geëxperimenteerd met het maken van moderne wijnen van oude lokale druivenrassen. Het klimaat is ideaal: de hete zomers, zachte winters en een constante verkoeling van de zee zijn perfect voor het verbouwen van inheemse soorten als negroamaro, primitivo en malvasia. Rubino is inmiddels één van de key players in Puglia.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief