Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Podere Sapaio
IGT Toscana 2019 Sapaio 1.5L

Magnum - 1.5 l
€ 185,95
/ € 185,95 (per doos van 1)

Podere Sapaio
IGT Toscana 2019 Sapaio 1.5L

€ 185,95
/ € 185,95 (per doos van 1)
Een prachtige "estate", 25 hectare groot, gefocused op het maken van Bordeauxwijnen in Bolgheri. Aan het roer staat hier Massimo Piccin, ingenieur uit Verona, die hier sinds 1999 zijn droom kan verwezenlijken. Een van zijn motto's: "Great wines can't do without men's great passion". De bodem is ontstaan in het kwartair en bestaat voornamelijk uit zandbeddingen en doorlatende kalkgronden. De wijnen ondergaan hun alcoholische gisting op staal en de "malo" geschiedt op eikenhouten vaten. Verfijning vindt plaats op Franse barrique gedurende 8 - 18 maanden afhankelijk van de cuvee en de jaargang. Een absoluut topdomein in wording. Aanbevolen te decanteren!
Diepe donkerode kleur. Zeer dichte en compacte geur. Geconcentreerd. Donker fruit. Kruiden. Heel verfijnd en juiste houtdosering. Mokka, cacao. Intens, krachtig en verfijnde smaken zijn de ingredienten van een superklasse wijn. Aanbevolen te karaferen. 18 maanden hout en 10 maanden fleslagering.
Lamsbout uit de oven met rozemarijn, hertenbiefstuk met verse paddestoelen, harde Italiaanse kazen.
Reviews
The Wine Advocate 95/100

The 2019 Sapaio is a classic blend of 70% Cabernet Sauvignon, 20% Petit Verdot and 10% Cabernet Franc. This wine has gone from being a Bolgheri Superiore to an IGT Toscana because Massimo Piccin now sources a tiny bit of fruit from outside the appellation in Bibbona. These are beautiful results with a full and generous bouquet and highlights of cherry, dried raspberry, cedar, grilled herb and tobacco. This is a terrific vintage with 15,000 bottles on the market.

€ 185,95
/ € 185,95 (per doos van 1)
Domein Podere Sapaio
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2023 - 2034+
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 70% Cabernet Sauvignon, 20% Petit Verdot, 10% Cabernet Franc
Inhoud 1.5 L
Alcohol 14,5%

Podere Sapaio

Toscane / Italië

Podere Sapaio neemt een prominente plaats in tussen de ongeveer vijftig wijnhuizen in de regio Bolgheri. Het jonge, 40 hectare grote, schilderachtig gelegen wijnhuis, opgericht door Massimo Piccin vlak voor de millenniumwisseling, strekt zich uit over de gemeenten Bibbona en Castagneto Carducci. Het wijnhuis baarde wereldwijd opzien toen het met zijn goedkope tweede wijn Volpolo bekende wijnboeren als Ornellaia bij een blinde proeverij wist te overtreffen. De wijngaard van Podere Sapaio omvat cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot, drie typische rassen uit de Bordelais, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de reputatie van de Bolgheri-wijnen. Het assortiment van het huis bestaat uit slechts twee wijnen die in een moderne stijl worden geproduceerd. Ze zijn elegant, duurzaam en expressief en hebben in de loop der jaren aan diepte en karakter gewonnen. Ze combineren vakkundig de finesse van Bordeaux met het typische West-Toscaanse terroir. Piccin gaf zijn twee cuvées de namen Sapaio en Volpolo. Het vlaggenschip, Sapaio, is al heel wat keren bekroond met ‘drie glaasjes’ in de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief