Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ca'Rugate
Valpolicella Ripasso Superiore Campo Bastiglia 2021

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)

Ca'Rugate
Valpolicella Ripasso Superiore Campo Bastiglia 2021

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Dit domein, vernoemd naar de Cru Rugate, is in handen van de familie Tessarie die sinds 1981 wijnen onder deze naam op de markt brengen. Oorspronkelijk gespecialiseerd in het maken van Soave’s van top kwaliteit. Maar sinds 2001 is de vierde generatie , Michele Tessarie mede verantwoordelijk voor het bedrijf. Deze oenoloog zorgt voor verdere professionalisering en uitbouw. Onder zijn beheer worden ook een aantal hectare wijngaarden in het Valpolicella gebied aangekocht. Zo brengen ze naast hun Soave’s ook Valpolicella, Ripasso , Amarone op de markt.
Druivenselectie uit Ca'Rugate haar eigen wijngaarden rondom de heuvels van Montecchia di Crosara. Ripasso is de traditionele methode waarbij de schillen van de geperste Amarone-druiven opnieuw samen vergisten met de Valpolicella-wijn van hetzelfde oogstjaar. Eigenlijk een soort 2e gisting. Intens grenaatrood van kleur. Intens en voller aroma in de neus met voornamellijk rode kersen, warme kruiden en gedroogde bloemen. De smaak in de mond is geconcentreerd en zacht, bijna fluweel. Wijn met rondheid en body.
Aanbevolen bij diverse rood vleesgerechten, liefst geroosterd, maar ook stoofgerechten. En natuurlijk wild, wild, wild! Maar nog liever na het hoofdgerecht bij heel oude kazen.
€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Domein Ca'Rugate
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Ca'Rugate

Veneto / Italië

Het plaatsje Soave, iets ten oosten van Verona, ligt tegen de uitlopers van de Alpen aangeplakt met schitterende uitzicht over de Povlakte. In dit heuvelachtige gebied bevinden zich exceptioneel goede wijngaarden, de cru’s, die behoren tot de DOC Soave Classico (de overige wijngaarden bevinden zich vooral in de Povlakte en zijn lager geklasseerd als DOC Soave). Vernoemd naar de gelijknamige heuvel even ten noorden van het dorpje Soave, ligt wijnhuis Ca’Rugate. Familie Tessari – inmiddels staat de vierde generatie aan het roer – maakt hier wijnen die bol staan van historie, traditie en karakter van de vulkanische bodem. Van oorsprong gespecialiseerd in soaves (en die maken ze op hoog niveau), maakt het tophuis ook met groot succes valpolicella’s. Het bedrijf is sinds 2020 biologisch gecertificeerd, heeft een enorme knowhow en investeert in wijngaarden die bijzonder geschikt zijn voor de productie van de historische druivenrassen.Het gamma is ronduit fantastisch: stuk voor stuk wijnen met verfijning, precisie, die onophoudelijk geroemd worden in de wijnpers (Gambero Rosso, Decanter, James Suckling…) 


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief