Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Grassl
Carnuntum Sankt Laurent Classic 2022

€ 14,75
/ € 88,50 (per doos van 6)

Weingut Grassl
Carnuntum Sankt Laurent Classic 2022

€ 14,75
/ € 88,50 (per doos van 6)
Het wijngoed Philipp Grassl ligt midden in Göttlesbrunn, een middelgroot familiebedrijf van 27 hectare met nu de derde generatie. Het landschap wordt volledig gekenmerkt door wijnbouw. Sinds 2019 heeft Carnuntum zijn eigen DAC-status met een piramide van 3 niveaus, van gebietswein tot riedenwein. Op al deze niveaus maakt Philipp kwalitatief hoogwaardige wijn. Hij maakt wijnen zoals hij ze wilt. Tijdloos en onderscheidend. Doen waar je goed in bent is zijn motto. Philipp Grassl is een heel bescheiden persoonlijkheid! 75% is hier rood met de voornamelijkste druivenrassen zweigelt en sankt laurent. Vooral de sankt laurent is wel een specialiteit mede omdat ze hier heel oude stokken van hebben staan. Ze noemen het wel de pinot van Oostenrijk. Hier gaat ons pinot noir hartje natuurlijk ook van kloppen. Maar Philipp maakt ook een paar top-blends, met o.a cabernet sauvignon, merlot en syrah, waarvan Bärnreiser tot de beste rode wijnen van Oostenrijk behoort. 25% is wit met een paar ijzersterke chardonnay wijnen. De prijs Fallstaff Winemaker of the Year geeft de bevestiging dat ze toch iets goed doen hier op het domein.
Op staaltank vergist en deels opgevoed met hout. Van kalkstenen bodem met grind en zand. Paarsrood en geconcentreerd qua kleur. Vooral geurend naar donker fruit met kersen, pruimen en bessen. Traditionele en klassieke smaken. Elegantie. Frisheid. Sappig en licht kruidig. Fijne zuren. Zeer ongecompliceerde wijn met veel drinkplezier.
Aperitief. Charcuterie. Coq au vin. Parelhoen met witlof. Rissotto met champignons. Brie.
€ 14,75
/ € 88,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Grassl
Land Oostenrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Sankt Laurent
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Philipp Grassl

Neder-Oostenrijk / Oostenrijk

Wijngoed Philipp Grassl ligt midden in Göttlesbrunn, een middelgroot familiebedrijf van 27 hectare met nu de derde generatie wijnmakers aan het roer. Het landschap wordt volledig gekenmerkt door wijnbouw. Sinds 2019 heeft Carnuntum zijn eigen DAC-status met een piramide van drie niveaus: van Gebietswein (regionale wijn) en Ortswein (wijn uit dorpen) tot Riedenwein (wijn uit één wijngaard). Op al deze niveaus maakt Philipp Grassl kwalitatief hoogwaardige wijnen. Hij maakt ze precies zoals hij ze wilt hebben: tijdloos en onderscheidend. 75% is hier rood met als voornaamste druivenrassen zweigelt en sankt laurent. Sankt laurent is een echte specialiteit: Grassl heeft hier heel oude stokken van staan. Deze soort wordt ook wel de pinot van Oostenrijk genoemd en pinot noir-harten gaan  hiervan kloppen. Maar Philipp maakt ook een paar topblends van cabernet sauvignon, merlot en syrah: Grassl’s Bärnreiser wordt tot de beste rode wijnen van Oostenrijk gerekend. Vaandeldragers van de witte wijnen (25% van de productie) zijn vooral een paar ijzersterke chardonnays. Wijngids Falstaff riep dit wijngoed uit tot Winemaker of the Year, de bevestiging dat ze iets héél goed doen op dit domein.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief