Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Priorat 2021 Etern

€ 49,95
/ € 299,70 (per doos van 6)

Acustic Celler
Priorat 2021 Etern

€ 49,95
/ € 299,70 (per doos van 6)
Acústic Cellar is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Complexe en geconcentreerde aroma's van rijp zwart fruit, kersenlikeur en balsamico-tonen die zijn verweven met aangename aardse aroma's, leer, rook en een vleugje leisteen. Delicate anijs en bloemige nuances op een gekruide achtergrond. Krachtige aanzet, gevolgd door een complex en volumineus midden. Deze wijn heeft een fijne zuurgraad samen met rijpe en zijdeachtige tannines. Wild zwart fruit, mediterrane garrigue, chocolade, toffee, bloemen en mineralen, allemaal gecombineerd met wat rokerige balsamico-tonen. Lange, memorabele minerale nasmaak die het gehemelte verrukt en de geest opwekt.
Gerechten met een groot gebaar; stoofschotels, braadstukken. Maar ook wel een plakje Jamón Ibérico de Bellota.
€ 49,95
/ € 299,70 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 – 2031
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 80% Carinyena (Carignan) en 20% Garnatxa (Grenache)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief