Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Cantina Tramin
Alto Adige 2023 Lagrein Rosé

€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)

Cantina Tramin
Alto Adige 2023 Lagrein Rosé

€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)
Cantina Tramin is een van de oudste coöperaties (190 families) van Alto Adige. De Coöperatie is opgericht in 1898 om de toekomst van de wijnproducenten uit dit berggebied te beschermen. Een zeer gerespecteerde coöperatie en een erkend voorbeeld over de hele wereld. Ze produceren inmiddels 1,9 miljoen flessen, die een uitstekende weerspiegeling zijn van het landschap. Er is werkelijk alles aanwezig hier en buiten de enorme expertise ligt de productieve focus op kwaliteit, innovatie, netwerken en samenwerken, om zodoende de kwaliteit in de fles te weerspiegelen.
Deze wijn komt van wijngaarden die liggen tussen de 250-400 meter uit de subzones van Ora, Tramin en Egna. De bodem bestaat uit kalksteen met klei en grind. Opvoeding in staaltank. Geen Malo. Bleekroze kleur met lichtpaarse tint. Aangenaam aroma van klein rood fruit. Aardbei. Framboos. Mooi concentratie van het fruit. Fraicheur door het Alpine klimaat. Plezierig mondgevoel. Elegante en fijne rose.
Aperitief. Pizza. Quiche. Gerookte zalm. Kabeljauw uit oven met room/mosterd saus. Tartaar van tonijn.
€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)
Domein Cantina Tramin
Land Italië
Kleur Rosé
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 8-10°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Lagrein
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Cantina Tramin

Hoog Adige / Italië

Alto Adige is gezegend met een divers en rijk landschap: verschillende microklimaten, uitzonderlijke bodemsamenstelling en wijnbouw op hellingen die verschillen in hoogte en zon-expositie. Het kleine dorpje Tramin ligt 160 kilometer ten noorden van Verona, in het hart van de Italiaanse Alpen. Hier, op hoogtes tot wel 850 meter boven zeeniveau, produceren de wijnboeren van Cantina Tramin − één van de oudste coöperaties van Alto Adige, 160 families, 270 hectare wijngaard − samen fantastische wijnen. Het is een van de meest gerespecteerde coöperaties van Alto Adige en een wereldwijd erkend voorbeeld van succesvolle coöperatieve wijnbouw. Gebundelde expertise met focus op kwaliteit, innovatie en samenwerking. Elke fles is het resultaat van de lokale levens- en werkfilosofie: nauwkeurigheid, toewijding, vertrouwen en creativiteit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief