Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ruggeri
Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Brut Quartese

€ 14,25
/ € 85,50 (per doos van 6)

Ruggeri
Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Brut Quartese

€ 14,25
/ € 85,50 (per doos van 6)
Ruggeri is een historische en één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Nog elke dag worden technieken verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. In de wijngaarden op fossiele bodems zijn tussen de eeuwenoude glera-wijnstokken hier en daar ook inheemse rassen te vinden, zoals bianchetta, perera en verdisio. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. Ruggeri was het eerste wijnhuis dat een mousserende wijn produceerde met uitsluitend druiven van oude stokken en ook het eerste wijnhuis in het DOCG-gebied dat een Extra Brut maakte, voordat de appellation dit accepteerde. In de loop der tijd is een heel eigen Ruggeri-stijl ontstaan: aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid, een floraal-aromatisch profiel en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.
Lichtgeel van kleur met groen schijnsel en een goede aanhoudende pareling. Heel intens qua geur met een witte fruit vlezigheid en groene appel. Florale impressie. Gebalanceerde en verfijnde smaak. Aangename zuren. Citrus. Meer concentratie en laagjes. Plezierig glas.
Ideaal als aperitif! Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, maar ook bij zeebaars of zeebrasem.
€ 14,25
/ € 85,50 (per doos van 6)
Domein Ruggeri
Land Italië
Kleur Wit
Bewaartermijn Nu drinkbaar
Serveertemperatuur 5-7°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 85% Glera en 15% andere lokale varieteiten
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11%

Ruggeri

Veneto / Italië

Ruggeri is een historische en één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Nog elke dag worden technieken verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. In de wijngaarden op fossiele bodems zijn tussen de eeuwenoude glera-wijnstokken hier en daar ook inheemse rassen te vinden, zoals bianchetta, perera en verdisio. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. Ruggeri was het eerste wijnhuis dat een mousserende wijn produceerde met uitsluitend druiven van oude stokken en ook het eerste wijnhuis in het DOCG-gebied dat een Extra Brut maakte, voordat de appellation dit accepteerde. In de loop der tijd is een heel eigen Ruggeri-stijl ontstaan: aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid, een floraal-aromatisch profiel en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief