Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Holger Koch
Grauburgunder Kaiserstuhl 2022

€ 16,50
/ € 99,00 (per doos van 6)

Holger Koch
Grauburgunder Kaiserstuhl 2022

€ 16,50
/ € 99,00 (per doos van 6)
Holger Koch is een klein familiewijnhuis in Vogtsburg-Bickensohl (Kaiserstuhl, Baden), dat expressieve pinotwijnen maakt in beperkte oplages. Baden is burgunderland bij uitstek. De hele pinotfamilie is hier vertegenwoordigd, met zowel krachtige spätburgunder, fijne grauburgunder (pinot gris) als elegante weißburgunder (pinot blanc). De Koch-pinots combineren kracht met een levendige frisheid. Ze zijn fijn, ingetogen en toch nadrukkelijk aanwezig. De hoge, luchtige wijngaarden rond Bickensohl produceren rijke pinotdruiven met veel vitaliteit. Met (slechts) acht hectare wijngaard wil het wijnhuis nadrukkelijk klein en speciaal blijven. Er wordt bewust afgezien van verdere uitbreiding. De wijngaarden van Koch liggen allemaal op minder dan tien trekkersminuten afstand van de wijnkelder.
Citroengeel, rijp, mineraal, kruidig
Asperges
Reviews
De Grote Hamersma 9/10

Kaiserstuhl, het mooiste microklimaat van Baden. Alwaar we Weingut Holger Koch treffen. Warm, vulkanisch (dat gaat wel vaker samen) en de perfecte omstandigheden voor onder meer grauburgunder. Holger weet dat. Begon er in 1999 voor zichzelf. Na eerst wat te hebben rondgekeken in Frankrijk bij Château Canon-la-Gaffelière en ervaring te hebben opgedaan als Kellermeister (attentie: dat is wat anders dan Kellergeister) bij nota bene Frans Keller. 

Holger is een natuurvorser. Grijpt zo min mogelijk in het vrije veld en laat de wijn in de kelder ook maar een beetje zijn eigen gang gaan. Het levert eigenzinnige wijnen op. Pinot noir onder andere. En ook een andere grauburgunder van een andere importeur. Zo zie je maar weer: een lekker wijn heb je nooit alleen. 

En ook deze mag er zijn. Grauburgunder met grip. Direct wit fruit. Peperig peertje. Appelgekraak. Honingtonen. Amandel en de zest van zoute citroen. Koel-frisse afdronk. Pak een Kaiserstuhl en ga zitten. Of pak er nog eentje: Koch maakt ook een weissburgunder. 

€ 16,50
/ € 99,00 (per doos van 6)
Domein Holger Koch
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Grauburgunder
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Weingut Holger Koch

Baden / Duitsland

Holger Koch en Gabriele Engesser begonnen hun wijnhuis in 2001. De familie Koch teelt echter al vele generaties lang druiven in Bickensohl, sinds 1923 als leverancier van druiven aan de plaatselijke coöperatie. Om hun persoonlijke ideeën over goede wijn te realiseren, startten Holger en Gabriele in 2001 met eigen vinificatie. De eerste jaren waren moeizaam, met eenvoudige apparatuur in de garage als wijnkelder. Een grote stap voorwaarts was de bouw van een nieuwe kelder en woongebouw in 2008. De ontwikkelingsjaren werden in 2017 bekroond met de bouw van een nieuwe wijnopslag voor vat- en flesrijping. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief