Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Riesling Kabinett trocken 2022

€ 14,50
/ € 87,00 (per doos van 6)

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Riesling Kabinett trocken 2022

€ 14,50
/ € 87,00 (per doos van 6)
Al 5 generaties diep geworteld in de Rheingau, produceert de familie Diefenhardt wijnen die hun oorsprong laten zien. Authentieke, van origine gekarakteriseerde wijnen met een moderne uitstraling. Wijnen die mineraal en delicaat zijn en zich kenmerken door hun finesse en lange levensduur. Kwaliteit, precisie en de juiste mix van traditie en moderniteit, dat is waar ze bij Diefenhardt voor staan. Ze willen ook wijnen produceren die mensen vreugde brengen, als metgezel voor de mooie en plezierige momenten in het leven. Julia, de vijfde generatie van de familie, werkt nu ook op het wijngoed. Na het voltooien van haar wijnbouwstudie in Geisenheim en met de ervaring in het buitenland in Zuid-Afrika en Frankrijk, runt ze sinds 2014 samen met haar vader Peter het familiewijnhuis in Eltville-Martinsthal in de Rheingau. In 1999 werd het wijnhuis opgenomen in de VDP, de vereniging van Duitse kwaliteitswijnhuizen. De VDP-adelaar, die de hals van de wijnflessen siert, vertegenwoordigt een van de hoogste wijnkwaliteitsbeloften in Duitsland en staat voor topkwaliteit.
Deze Riesling Kabinett trocken is een vrij lichte wijn met vooral exotische en groen kruidige aroma's. Heel toegankelijk, speels en sappig met frisse zuren en een koele afdronk. Wijn doet het vaak goed als aperitiefwijn en is heel populair in Duitsland. Uit het vlakkere deel van de Martinsthaler Wildsau.
Aperitief. Koude visgerechten. Groenten. Schaal- en schelpdieren. Oosterse keuken.
€ 14,50
/ € 87,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Diefenhardt
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11,5%

Diefenhardt

Rheingau / Duitsland

De wijnen van Weingut Diefenhardt – gevestigd in Eltville, Martinsthal in de Rheingau – zijn mineraal en delicaat en worden gekenmerkt door hun finesse en lange levensduur. Ze stralen stuk voor stuk drinkplezier en levensvreugde uit. Het wijnhuis staat voor kwaliteit, precisie en de juiste mix van traditie en moderniteit. Het wordt gerund door Julia en vader Peter Seyffardt, respectievelijk vierde en vijfde generatie. Jakob Diefenhardt, de betovergrootvader, kocht het landgoed van Baron von Reichenau in 1917. In 1999 werd het wijnhuis opgenomen in de VDP, de vereniging van Deutscher Prädikatsweingüter. De VDP-adelaar, die de hals van de wijnflessen siert, staat voor Duitse topwijnkwaliteit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief