Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Riesling ESTATE trocken 2022

€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Riesling ESTATE trocken 2022

€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)
Al 5 generaties diep geworteld in de Rheingau, produceert de familie Diefenhardt wijnen die hun oorsprong laten zien. Authentieke, van origine gekarakteriseerde wijnen met een moderne uitstraling. Wijnen die mineraal en delicaat zijn en zich kenmerken door hun finesse en lange levensduur. Kwaliteit, precisie en de juiste mix van traditie en moderniteit, dat is waar ze bij Diefenhardt voor staan. Ze willen ook wijnen produceren die mensen vreugde brengen, als metgezel voor de mooie en plezierige momenten in het leven. Julia, de vijfde generatie van de familie, werkt nu ook op het wijngoed. Na het voltooien van haar wijnbouwstudie in Geisenheim en met de ervaring in het buitenland in Zuid-Afrika en Frankrijk, runt ze sinds 2014 samen met haar vader Peter het familiewijnhuis in Eltville-Martinsthal in de Rheingau. In 1999 werd het wijnhuis opgenomen in de VDP, de vereniging van Duitse kwaliteitswijnhuizen. De VDP-adelaar, die de hals van de wijnflessen siert, vertegenwoordigt een van de hoogste wijnkwaliteitsbeloften in Duitsland en staat voor topkwaliteit.
De ESTATE Riesling als een charmante en toegankelijke gutswein. Helder lichtgeel van kleur. Licht aromatisch en niet te zwaar in alcohol. Een wijn die ruikt naar abrikozen en mango en in de smaak zich verrijkt met gedroogde kruiden en levendige zuren. Appels. Peren. Ongedwongen stijl. Vakkundig gemaakt. Sappig en veel drinkplezier. Hier weten ze heel goed wat ze aan het doen zijn.
Aperitief. Carpaccio van tonijn. Krabcocktail. Choucroute. Chinese rijsttafel. Oosterse salade van rundvlees. kabeljauw met een lichte kruidensaus.
€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Diefenhardt
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 11-13C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11,5%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief