Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Riesling Aulerde trocken 2021 GG 1.5L

Magnum - 1.5 l
€ 117,00
/ € 351,00 (per doos van 3)

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Riesling Aulerde trocken 2021 GG 1.5L

€ 117,00
/ € 351,00 (per doos van 3)
Bij de familie Groebe staan de wijngaarden op de beste kernlocaties van Westhofen. Het wijngoed telt 8,5 hectare en de wijngaarden zijn beplant met uitsluitend traditionele druivensoorten. Sommige wijngaarden zijn zelfs in bezit sinds 1763. De kwaliteit van de wijn is gebaseerd op ecologische principes. Zo hebben de wijngaarden nooit herbiciden gekend. De duurzame en zorgvuldige omgang met de hun toevertrouwde natuur lijkt hen belangrijker dan een biologisch etiket op de fles. De wijnen zijn allemaal gemaakt van eigen druiven geteeld in de eigen wijngaarden. De ecologische principes en de traditionele wijnbouwmethodes van de voorouders vormen hier de basis voor wijnen met een sterk karakter. De wijnen kenmerken zich vooral door harmonie en balans. Lid van de VDP en in het bezit van top Grosse lagen!
Grosse Lagen is de hoogste erkenning voor de de beste wijnen van Duitsland. Afkomstig van de beste bergen, heel eigen van karakter, expressief, intensief en met een bijzonder rijpingspotentieel. Deze Riesling is uit de Grosse Lage Aulerde.
Bij sushi, kreeft, vispaté met dille-roomsaus of bij asperges.
€ 117,00
/ € 351,00 (per doos van 3)
Domein Weingut K.F. Groebe
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2035+
Serveertemperatuur 12-14°C
Druif Riesling
Inhoud 1.5 L
Alcohol 12,5%

Weingut Groebe

Rheinhessen / Duitsland

Duizend glooiende heuvels en druivenstokken zo ver het oog reikt. We zijn in Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Hier vinden we Weingut Groebe, midden in het dorp Westhofen. In de (8,5 ha) wijngaarden van het domein, op de beste Weinlagen rond Westhofen, staan uitsluitend traditionele rassen aangeplant. Sommige percelen zijn al in bezit van de familie Groebe sinds de oprichting van het wijnhuis in 1763. Elke fles is een stukje gebottelde geschiedenis. Nu de achtste generatie van de familie Groebe aan het roer staat, wordt jarenlang kennis, ervaring en liefde voor wijn optimaal gecombineerd. Hier werkt men al generaties lang volgens ecologische principes, die liggen volkomen in lijn met de traditionele wijnbouwmethoden. De wijngaarden hebben nog nooit herbiciden gezien. De duurzame benadering van de natuur is belangrijker dan showen met bio-labels op de flessen. Alle wijnen komen van eigen druiven uit eigen wijngaarden. Het maakproces is traditioneel: eiken vaten, langzame, spontane gisting, zonder hightech filtratietechnieken of -apparatuur. Resultaat zijn de pure, authentieke wijnen die elk een sterke eigen persoonlijkheid bezitten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief