Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau Riesling Kiedrich Gräfenberg Grosses Gewächs 2021

€ 57,50
/ € 345,00 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau Riesling Kiedrich Gräfenberg Grosses Gewächs 2021

€ 57,50
/ € 345,00 (per doos van 6)
Dit wijngoed vindt haar ontstaan in 1875, opgericht door Dr. Robert Weil. Eenmaal aangekomen in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door ook 2 lokale wijnbedrijven erbij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Inmiddels staat de 4e generatie onder regie van Wilhelm Weil op dit wijngoed en ze behoort tot de absolute top van Duitsland.
Lichte gele kleur. Een dijk van een wijn met een bewaarpotentieel van tientallen jaren. Door zijn jeugdig karakter is karaferen aan te raden. Qua geur komt er petroleum en een vleug leer naar voren, dit gecombineerd met een fruitig karakter. Citrus, passievrucht en qumquat komen terug. Door zijn ragfijne zuren is het een verfrissende en opwekkende wijn, met meer dan voldoende bite en vol karakter. Complexe en complete wijn.
Zeer breed inzetbaar! Aziatische keuken (gember / citroengras / wasabi), vette vis, langoustine, tarbot vd grill met hollandaise, zuurkoolgerechten (met fazant).
€ 57,50
/ € 345,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2040
Serveertemperatuur 10 à 12 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief