Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Bott Geyl
Alsace Gewurztraminer Grand Cru 2015 Sonnenglanz

€ 39,25
/ € 235,50 (per doos van 6)

Domaine Bott Geyl
Alsace Gewurztraminer Grand Cru 2015 Sonnenglanz

€ 39,25
/ € 235,50 (per doos van 6)
Het Elzasser Domaine Bott-Geyl omvat 15 hectare, waaronder 6 grands crus, 4 lieux-dits en één historische clos. In totaal tachtig percelen verspreid over zeven gemeentes van Ribeauvillé tot Kientzheim in het hart van de streek die ‘Parels van wijngaarden’ wordt genoemd. Wijnmaker Jean-Christophe Bott, erfgenaam van een wijnfamilie die teruggaat tot 1795, zet zich vurig in om zijn terroirs te laten excelleren. Hij maakt wijnen met een geheel eigen visie op het begrip ‘Grand Vin d'Alsace’.
Aziatische en Afrikaanse keuken. Kruidige en pittige gerechten. Foie gras. Sterke kazen, blauwader Roquefort. Munster of een taartje van warme Munster. Desserts…
Reviews
The Wine Advocate 94/100

The yellow-golden 2015 Grand Cru Sonnenglanz Gewurztraminer opens with a beautifully clear, refined yet also intense and concentrated bouquet of almond cookies, lychees, oranges, mangos and spicy phenols. The attack on the rich and generous palate is fresh and savory, and the full-bodied, textural Sonnenglanz reveals stimulating piquancy and salinity that carries the wine to a long and refreshing finish, which is quite a rare talent of Gewurztraminer, a grape variety that is far too often underrated but is a world star if cultivated in the right terroir, like here in a warm climate on calcareous marl soils. 13% stated alcohol. Natural cork. Tasted in February 2023.

€ 39,25
/ € 235,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Bott Geyl
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2015
Bewaartermijn 2020-2027+
Serveertemperatuur 12°-14°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Gewurztraminer
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Bott Geyl

Elzas / Frankrijk

Het Elzasser Domaine Bott-Geyl omvat 15 hectare, waaronder 6 grands crus, 4 lieux-dits en één historische clos. In totaal tachtig percelen verspreid over zeven gemeentes van Ribeauvillé tot Kientzheim in het hart van de streek die ‘Parels van wijngaarden’ wordt genoemd. Wijnmaker Jean-Christophe Bott, erfgenaam van een wijnfamilie die teruggaat tot 1795, zet zich vurig in om zijn terroirs te laten excelleren. Hij maakt wijnen met een geheel eigen visie op het begrip ‘Grand Vin d'Alsace’. Zo zweert hij bij druiven die perfect rijp worden geoogst en beheert hij het wijnmaakproces op een minimalistische manier, waarbij altijd een zachte, lange rijping plaatsvindt. Het gaat erom de originaliteit van elk terroir en elk druivenras in de wijnen te verwerken. De diversiteit aan terroirs, die in geologisch opzicht sterk verschillen, levert een breed scala aan smaken en karakters op. ‘Authenticiteit’ is hier geen modeverschijnsel. Het is Jean-Christophe’s persoonlijke hommage aan de mannen en vrouwen van zijn familie, die generaties lang in de chai en de wijngaarden hebben gewerkt. De restsuikers in de wijnen (de natuurlijke druivensuiker die overblijft na de gisting) zijn 100% natuurlijk, en een direct resultaat van Bott’s wens om het fruit optimaal rijp te vangen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief