Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Château de Fieuzal
Pessac Leognan 2018 Chateau Fieuzal blanc

€ 78,50
/ € 471,00 (per doos van 6)

Château de Fieuzal
Pessac Leognan 2018 Chateau Fieuzal blanc

€ 78,50
/ € 471,00 (per doos van 6)
Op Château Fieuzal wordt de rijkdom van het terroir niet alleen bepaald door de grond onder de voeten en het weer, maar ook door alles daartussenin. Vanaf het moment dat je in de wijngaarden staat, is alles om je heen terroir – daar is niets technisch aan. Terwijl Fieuzal ernaar streeft wijnen te produceren die de grenzen van objectiviteit overschrijden, reiken de grenzen van Fieuzal verder als gebouwen en percelen met wijnstokken. Wijnmaker Stephen Carrier, is ervan overtuigd dat om het Fieuzal-terroir echt te onthullen, de invloed, het menselijk gevoel en de passie moeten worden benadrukt. De benadering van wijnmaken gaat niet alleen over het verbouwen van wijnstokken en druiven, maar over het verbouwen van Fieuzal in elke betekenis van het woord. Fieuzal-wijnen, zijn uniek en elegant, en hebben net zoveel persoonlijkheid als de mensen die de wijnen produceren. Fieuzal is vol leven: gehuil, glimlach, spanning. Een complexe levendigheid! Daarbij is frisheid de ruggengraat van Fieuzal's wijnen. Door deze frisheid kunnen de wijnen energiek maar toch verfijnd zijn, en bovenal kunnen ze goed ouderen.
Met een regenachtig eerste semester en een genereuze zomer en een prachtige Indian Summer heeft Fieuzal prachtig gerijpte druiven kunnen plukken. Fieuzal wit is altijd een elegante combinatie van Sauvignon en Semillon. Sauvignon met een grote aromatische frisheid en de Semillon met veel rijkdom. 12 maanden opvoeding op houten vaten. Discrete neus van acasia en een genereuze smaak op het palet met een fijne zilte afdronk. Un très beau vin!
Asperges met gerookte zalm. Kabeljauwhartjes! Blini met zalmeitjes. Coquilles Saint Jaques met beurre blanc. Kleingesneden kalfsvlees meteen crèmesaus.
€ 78,50
/ € 471,00 (per doos van 6)
Domein Château de Fieuzal
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2022-2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon 65% en Semillon 35%
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief