Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Roland Lavantureux
Chablis 2021 vieilles vignes

€ 29,75
/ € 178,50 (per doos van 6)

Domaine Roland Lavantureux
Chablis 2021 vieilles vignes

€ 29,75
/ € 178,50 (per doos van 6)
De naam Domaine Lavantureux ontstond toen Roland in 1979 de eerste flessen bottelde en samen met zijn vrouw Brigitte het domein uitbreidde van 5 ha naar 20 ha. Arnaud en David hebben het domein in 2010 overgenomen en met de uitbreiding van de grot in 2012 ontwikkelen zij hun eigen nieuwe projecten. Iedere generatie uit deze familie heeft zo een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het domein waardoor hun wijnen in binnen- en buitenland nu op de beste restaurantkaarten te vinden zijn. Producent van intense en levendige wijnen, maar ook een ambitieus domein waar wordt gewerkt met precisie. Inmiddels een stevige plek verworven in het rijtje topproducenten uit de streek.
Zuiver goudgeel van kleur. Volle geur. Breed waaierend en nog iets ingetogen. Duidelijk Chablis. Oesters. Ronde, kruidige, zachte aanzet. Hoge smaakintensiteit. Vulling. Crèmig. Lekkere zuren. Mint. Kruiden. Noten. Amandelen. Wat een ongelooflijke klasbak in zijn categorie. "One of Chablis' very best".
Oesters. Fruits de Mer. Asperges met gerookte zalm. Gamba's. Blanquette de Veau. Bergkazen zoals Beaufort en Comte.
Reviews
De Grote Hamersma 9+/10

Lavantureux. Avontuur met een vangnet. De wetenschap dat je altijd weer terug kunt vallen op chablis van een hoge kwaliteit voor een sympathieke prijs.. Dronk het in Parijs. Zag het in New York op de wijnkaarten staan van zaken die ertoe doen. En las er een juichend commentaar over in Decanter van wijlen Gerard Basset, onder andere wereldkampioensommelier, Decanter Man of the Year 2014 en Master of Wine, en die bleek er ook niet in te spugen. Voilà, hun oude stokken. Meestal een vrijbrief in wijnland om de portemonnee daarmee pootje te lichten. Vieilles vignes? Hup met die prijsverdubbelaar. Bij Lavantureux niet. Maar daar zijn broers Arnaud en David ook al met zijn tweeën. Double duty chablis in dit geval. Geur, smaak en sap in het kwadraat. Witter dan wit fruit. Citrus spattend in een kalkkuiltje met wat witte peper. Fluisterfris laverend tussen groene appel en oesterzilt. Droog als zeezand in augustus. Smaakpapilreanimerend. Oesters? Iemand? 

€ 29,75
/ € 178,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Roland Lavantureux
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2030
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief