Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Corton Charlemagne Grand Cru 2021

€ 163,50
/ € 981,00 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Corton Charlemagne Grand Cru 2021

€ 163,50
/ € 981,00 (per doos van 6)
Berthelemot is een klein domaine van ongeveer 7,8 hectare met wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru (o.a. Clos des Mouches ), Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het domaine, relatief jong opgericht in 2006, is gecreeerd door Brigitte Berthelemot (voorheen wijnmaker in de Loire-vallei) na het samenvoegen van de percelen van twee domeinen van Yves Darviot en Jean Garaudet. Wijnmaker Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. In de kelder werken ze met 25% nieuw eiken zodat het hout mooi verweven is in de wijn. Gecertificeerd volgends de werkwijze van "agriculture raisonnée".
Schitterend goudgeel. Verfijnde, complexe expressie met tonen van citrus, witte bloemen en honing. Nobele houtinvloed en mineraliteit op de achtergrond. Krachtige aanzet, heel gecontroleerd waardoor de wijn elegant blijft en in evenwicht. Heerlijke, lange finale. Grote Chardonnay met terroir expressie!
Aanbevolen bij licht gevogelte en kalfsvlees met diepe smaken of geroosterd. Geroosterde sint jacobsschelpen, maar ook heerlijk ganzelever, kazen (Beaufort, Comté).
€ 163,50
/ € 981,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2025 - 2031+
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Druif Chardonnay (oude stokken)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine (7,8 hectare) heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Het domein is biologisch gecertificeerd en hard op weg naar een biodynamische certificering. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief