Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Ballot-Millot
Meursault 1er Cru Perrieres 2021

€ 235,00
/ € 705,00 (per doos van 3)

Domaine Ballot-Millot
Meursault 1er Cru Perrieres 2021

€ 235,00
/ € 705,00 (per doos van 3)
Familiedomein in één van de bekendste wijngebieden in de Bourgogne, Meursault. Sinds de 17e eeuw volgen de generaties elkaar hier op. Sinds 2000 staat Charles Ballot aan het roer. Hij is heel snel op weg naar de absolute top van witte Bourgognemakers. Traditie en innovatie zijn hier 2 sleutelwoorden. Respect voor 'terroir' en moderne technieken en materialen zorgen voor de allerbeste kwaliteit wijn. Traditionele cultuur, volledige vergisting op hout, lage rendementen. De weg naar volledige biologische teelt is ingezet.
Een absolute icoonwijn van het domein. Het vorige oogstjaar (2020) werd als volgt omschreven in 'the Wine Advocate': "The 2020 Meursault 1er Cru Perrières derives from similarly prime holdings, located just before the Clos des Perrières of Grivault. Unwinding in the glass with aromas of pear, green apple, freshly baked bread, Meyer lemon and oyster shell, it's medium to full-bodied, fleshy and sensual, with a satiny attack that leads into a rich, layered mid-palate. Given the location of the plot, it's not surprising that this is a broader, more "grand cru" interpretation of Perrières in contrast to some of the climat's more chiseled renditions."
Nage van schaal- en schelpdieren, gebakken of gegrilde zeebaars met dragon, bouchées à la Reine, Epoisses
€ 235,00
/ € 705,00 (per doos van 3)
Domein Domaine Ballot-Millot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2032+
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Ballot Millot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Met groot respect voor zijn erfgoed combineert wijnmaker Charles Ballot traditie met eigentijdse landbouw- en vinificatietechnieken. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in de wijngaarden van Nieuw-Zeeland en Californië keerde hij in 2000 terug naar homeland Bourgogne en kreeg daar het roer van het familiebedrijf in Meursault overgedragen. Inmiddels behoort Ballot-Millot tot de topproducenten van de regio, met wijngaarden die zich uitstrekken over de hele Côte de Beaune en twintig prestigieuze appellations − naast Meursault ook Chassagne Montrachet, Pommard, Volnay en Beaune. Het domaine is bezig om over te schakelen op volledig biologische teelt. Charles noemt dit ‘een constante uitdaging, met permanente aanpassing aan de klimatologische omstandigheden. Maar juist die veelzijdigheid van de natuur maakt het zo interessant.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief