Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Buisson Battault
Meursault 1er Cru les Poruzots 2020

€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)

Domaine Buisson Battault
Meursault 1er Cru les Poruzots 2020

€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)
Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.
Perceel van 0,25 hectare (Porusot le Dessu) met wijnstokken van 43 jaar oud. Gerijpt op de gistsporen gedurende 12 maanden in houten vaten (20% nieuw). Vervolgens nog 6 maanden in RVS tanks. Briljante goudgele kleur met een lichtgroene schakering. Breed uitwaaierende neus met tonen van citrus, kalksteen en florale tonen. Krachtige, complexe smaak. Lekker mondgevoel. Zeer solide en goed in balans. Rijk. Intense en zeer opwekkende finale.
Aanbevolen bij gevogelte, wit vleesgerechten in crème sauzen, visgerechten met safraan of gepocheerd en verfijnde kazen.
€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Buisson Battault
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2035
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Buisson Battault

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief