Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Ballot-Millot
Meursault 2021

€ 85,00
/ € 510,00 (per doos van 6)

Domaine Ballot-Millot
Meursault 2021

€ 85,00
/ € 510,00 (per doos van 6)
Familiedomein in één van de bekendste wijngebieden in de Bourgogne, Meursault. Sinds de 17e eeuw volgen de generaties elkaar hier op. Sinds 2000 staat Charles Ballot aan het roer. Hij is heel snel op weg naar de absolute top van witte Bourgognemakers. Traditie en innovatie zijn hier 2 sleutelwoorden. Respect voor 'terroir' en moderne technieken en materialen zorgen voor de allerbeste kwaliteit wijn. Traditionele cultuur, volledige vergisting op hout, lage rendementen. De weg naar volledige biologische teelt is ingezet.
Goudgeel met licht groene schakering. Florale, zuiver en licht mineraal met amandel op de achtergrond. Mooie Meursault expressie! Volle aanzet, lekker romig (boter) met opwekkende, super gezonde zuren en een aromatische houtinvloed (nootachtig). Toegankelijke en smaakvolle wijn. Uitstekend in balans.
Aanbevolen bij verfijnde visgerechten zoal Sint Jacobsschelpen. Gebakken zeeduivel met spek, langoest van de grill, een stukje Vacherin.
€ 85,00
/ € 510,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Ballot-Millot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2025 - 2030
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay (50 jaar oude stokken)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Ballot Millot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Met groot respect voor zijn erfgoed combineert wijnmaker Charles Ballot traditie met eigentijdse landbouw- en vinificatietechnieken. Na jaren ervaring te hebben opgedaan in de wijngaarden van Nieuw-Zeeland en Californië keerde hij in 2000 terug naar homeland Bourgogne en kreeg daar het roer van het familiebedrijf in Meursault overgedragen. Inmiddels behoort Ballot-Millot tot de topproducenten van de regio, met wijngaarden die zich uitstrekken over de hele Côte de Beaune en twintig prestigieuze appellations − naast Meursault ook Chassagne Montrachet, Pommard, Volnay en Beaune. Het domaine is bezig om over te schakelen op volledig biologische teelt. Charles noemt dit ‘een constante uitdaging, met permanente aanpassing aan de klimatologische omstandigheden. Maar juist die veelzijdigheid van de natuur maakt het zo interessant.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief