Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Rollin Père et fils
Pernand Vergelesses 2022 les Cloux

€ 38,50
/ € 231,00 (per doos van 6)

Domaine Rollin Père et fils
Pernand Vergelesses 2022 les Cloux

€ 38,50
/ € 231,00 (per doos van 6)
Domaine Rollin gaat recent over naar de 4e generatie. Met hulp van de diversiteit in "terroir" produceert dit wijnhuis 14 verschillende appelaties verdeeld over 14 hectare. Hier is heel veel respect voor evenwicht in de natuur om uiteindelijk topwijn te kunnen produceren. Sinds 2015 TerraVitis gecertificeerd. We hebben hier te maken met een topdomein voor de appelatie, een verborgen schat, nog een beetje onder de radar verscholen, maar o o wat is dit goed! Door nationale en internationale pers al zeer breed onderschreven.
Zeer gunstig gelegen helling op 350 meter. Wijngaard ligt in een kom en de wind is hier bepalend. In de zomer is het hier gemiddeld warmer. 100% op eikenhout vergist (20% nieuw). Interessant en geconcentreerd boeket. Rijp fruit. Licht exotisch. Rijke wijn met veel mineraliteit. Zeer goed getypeerd en veel persoonlijkheid. Mooi vertaald op zijn frans: "Une belle expression de la complexité et de la minéralité de Pernand Vergelesses, digne d’un 1er Cru."
Visterrine. Gamba's. Kreeft Thermidor, vlot aangeschroeide coquilles of een rijpe Reblochon.
€ 38,50
/ € 231,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Rollin Père et fils
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Rollin

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Domaine Rollin Père et fils is een echt Bourgondisch familiewijnhuis dat Rémi en Agnès Rollin (derde generatie) samen met zoon Simon en schoondochter Caroline runnen. Het domaine, gevestigd in Pernand-Vergelesses is eigenaar van 14 hectare wijngaarden in vijf verschillende gemeenten van de Côte de Beaune en voert een indrukwekkende portfolio van zes cuvées wit (van Bourgogne Aligoté tot en met grand cru Corton-Charlemagne) en acht rode cuvées waaronder drie premier crus Pernand-Vergelesses. Volgens de Rollins is het onmogelijk om grote wijnen te maken zonder mooie druiven. Daarom is het essentieel om zo schoon en natuurlijk mogelijk te werken. Het bedrijf is sinds 2015 Terra Vitis-gecertificeerd, wat inhoudt dat met groot respect voor flora en fauna, voor de integriteit van bodem en wijnstok en voor de mensen die er werken, wordt geproduceerd.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief