Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Puligny Montrachet 2022 1er Cru La Garenne

€ 94,95
/ € 569,70 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Puligny Montrachet 2022 1er Cru La Garenne

€ 94,95
/ € 569,70 (per doos van 6)
Berthelemot is een klein domaine van ongeveer 7,8 hectare met wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru (o.a. Clos des Mouches ), Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het domaine, relatief jong opgericht in 2006, is gecreeerd door Brigitte Berthelemot (voorheen wijnmaker in de Loire-vallei) na het samenvoegen van de percelen van twee domeinen van Yves Darviot en Jean Garaudet. Wijnmaker Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. In de kelder werken ze met 25% nieuw eiken zodat het hout mooi verweven is in de wijn. Gecertificeerd volgends de werkwijze van "agriculture raisonnée".
Licht goudgeel. Aromatische expressie met iets van witte bloemen, limoen en perzik. Dikke en ronde structuur in de mond. Rijp en geconcentreerd, maar tegelijk ook verteerbaar. Lichte kruidigheid met een grote lengte. Waanzinnige Puligny Montrachet!
Mooie, rijke visgerechten uit de klassieke Franse keuken, gebakken zeetong, écrevisses à la nage. Gevogelte als parelhoender met morilles.
€ 94,95
/ € 569,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2030
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het is een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Thomas Berthelemot, zoon van Brigitte, voegde zich in 2017 bij het familiebedrijf in Meursault waar hij het technisch beheer op zich nam en de internationale verkoop ontwikkelt.  De wijnen van het domaine zijn biologische gecertificeerd, in overgang naar biodynamische wijnbouw. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief